Потпредседник Европског парламента на гробу Адема Јашарија

Потпредседник Европског парламента Рајнер Виланд посетио је гроб оснивача тзв. Ослободилачке војске Косова Адема Јашарија у Преказу

Извор: Снимак екрана

Приштина – Потпредседник Европског парламента Рајнер Виланд боравио је на Косову и том приликом посетио је гроб оснивача тзв. Ослободилачке војске Косова Адема Јашарија у Преказу, објавили су приштински медији.

„Газета експрес” наводи да је Виланд у четвртак био у друштву градоначелника Србице Бекима Јашарија, рођака Адема Јашарија. Медији наводе да је Виланд, на крају обиласка меморијалног центра „Адем Јашари”, на поклон добио књигу – Јашаријев ратни дневник, на немачком.

Породице жртава дубоко погођене гестом Виланда

Посета потпредседника Европског парламента Рајнера Виланда гробу Адема Јашарија на КиМ дубоко погађа породице косметских жртава, које су киднаповали, зверски убили, масакрирали и силовали припадници ОВК, чији је оснивач и вођа био Јашари, саопштило је Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ.

Удружење је позвало представнике Европског парламента да, уколико им је стало до истине и правде, посете спомен собу „Косметске жртве” у Београду, јер се ту, како истичу, налазе истина и чињенице о тим монструозним злочинима, преноси Танјуг.

(Политика, 4. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар