НП Отаџбина: Ново писмо Срба са КиМ председнику Руске Федерације Владимиру Путину

Како не желимо да живимо у сепаратистичкој творевини волели бисмо на време да знамо какав је стварни став Руске Федерације и да га чујемо од Вас, стоји у писму Срба са КиМ председнику Русије

ПРЕДСЕДНИКУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ
ВЛАДИМИРУ ВЛАДИМИРОВИЧУ ПУТИНУ

Поштовани господине Председниче,

Разлог да Вам поново пишемо је наше сазнање да средином јануара месеца 2019. године треба да посетите Србију. Наиме, сви провладини медији, као и председник Србије и руски амбасадор у Београду Александар Чепурин кажу да ћете у Београд доћи 17. јануара.

Слободни смо да Вас замолимо да нас током Вашег боравка у Републици Србији примите у просторијама руске амбасаде у времену не дужем од пола сата да бисмо разрешили неке недоумице које нас оптерећују.

Наиме, званичан став Руске Федерације јесте да решење статуса Косова и Метохије мора да буде у складу са Резолуцијом 1244 која гарантује територијални интегритет и суверенитет Србије што је и наш став. Неки други ваши представници, као што су Марија Захарова, Алексеј Пушков, Александар Чепурин, кажу да ће Москва прихватити свако решење како се Београд и Приштина договоре.

Александар Вучић и Владимир Путин у Москви, 2. октобар 2018. (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Вама је сигурно познато да Председник Србије у преговорима са својом јужном покрајином заступа идеју „разграничења“ са Албанцима којом приликом територијалним комбинацијама Република Србија наводно треба да добије тек нешто више од 1% територије Косова и Метохије. Како ми не желимо да живимо у таквој сепаратистичкој творевини волели бисмо на време да знамо какав је стварни став Руске Федерације и да га од Вас непосредно чујемо. План о „разграничењу“ Срба и Албанаца у суштини значи одрицање од Косова и Метохије и супротан је Резолуцији 1244 Савета безбедности УН.

После 1999. године више од 220.000 наших сународника са Косова и Метохије је завршило у колективним и сабирним центрима у остатку Србије. Многи од њих и дан-данас у њима живе. Зато да не бисмо доживели њихову судбину хтели бисмо на време да се припремимо за евентуални неповољан развој догађаја. Нормално је да Ви пре свега бринете о интересима своје државе. Нама је познато да је број Срба на Косову и Метохији већи од броја Руса који живе у Чеченији, Ингушетији, Дагестану, али Вама не пада на памет да се „разграничавате“. Чак напротив, седиште Каспијске флоте из Астрахана пребацујете у луку Каспијск у Дагестану.

Господине Председниче, какав год да је став Руске Федерације ми ћемо га разумети. Нека Вас Бог чува и нека Русија буде што већа и јача.

Косовска Митровица, 25. 12. 2018.
Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“
Славиша Ристић, председник

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар