Вучић о укључивању Москве у преговоре са Приштином: Нема потребе за додатним преговарачима

Имамо разговоре под окриљем ЕУ, а велике силе изражавају своје жеље. Нема потребе за додатним преговарачима, јер је суштина да се договоримо с Албанцима, рекао је председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Д. Г.)

Председник Србије Александар Вучић огласио се поводом предлога Ивице Дачића да се у преговоре Београда и Приштине укључи и Москва.

Подсетимо, шеф српске дипломатије је у изјави за Спутњик рекао да би Србија могла званично да затражи укључивање Русије у преговоре Београда и Приштине уколико се у тај процес у наредном периоду директно укључи Америка.

Председник Вучић се на конференцији за новинаре са Милорадом Додиком осврнуо на ову иницијативу.

„Бар десет пута сам разговарао с Путином о КиМ, први пут у Сочију. За компромисно решење сам имао његову подршку, питаћу га и у јануару. Имамо разговоре под окриљем ЕУ, а велике силе изражавају своје жеље. Нема потребе за додатним преговарачима, јер је суштина да се договоримо с Албанцима. Не могу да га наметну ни Американци, ни Руси ни Европљани ни нико други. Наравно да је САД на страни Албанаца, јер су признали Косово“, рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да не жели да буде доносилац лоших вести, јер жели компромис.

„Не желим да мајке брину да ли ће им деца кад напуне 18 година да иду у ров“, рекао је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Наравно да нема! Зашто бисмо допустили неким тамо Русима да покваре слогу која влада унутар тројке ЕУ-Вучић-Шћиптари?

  После свих „победа“ које је извојевао Вучић, све што нам треба је да неки тамо руски међед почне да заступа српске интересе у тим „преговорима“ – па то би начисто упрскало ствари!

  Не, најбоље је да се држимо постојећег формата, у оквирима кога се „преговори“ воде између српских издајника с једне стране, и шћиштарских терориста друге, а све под окрињем „неутралне“ ЕУ.

  Не, за тим заиста нема потребе, али само ако је циљ – велеиздаја.

 2. Зашто се председник Вучић ограђује од учешћа Русије у преговорима о Косову и Метохији? А у исто време, не смета му учешће САД у доношењу решења. Не смета му и што се Европска унија намеће као посредник у тзв. Бриселским преговорима. Зар се плаши да ће Русија да предложи нешто неповољно за Србију? Можда се прибојава да ће са ове стране добити сугестију за позивање на Устав Србије и Резолуцију СБ УН 1244. А то покушава да потпуно занемари у досадашњим преговорима са сепаратистима у Приштини, уз подршку очигледно њима наклоњеног Запада.

 3. Ал, га рече, свака му част!
  7 : 0 за њега!

Оставите коментар