Сергеј Лавров: Садашњи кијевски режим има све одлике нацистичког

Ми нисмо у рату са украјинским режимом. Са украјинским режимом, који има све одлике нацистичког и неонацистичког, ратују грађани Украјине који живе у Донбасу и говоре руски језик

Сергеј Лавров (Фото: Михаил Метцель/ТАСС)

„Нећемо ратовати са Украјином, то вам обећавам“, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу за „Комсомолску правду“.

Он је истакао да ће признавање независности самопроглашених република Донбаса бити „испољавање нервног слома и слабости“.

Садашњи кијевски режим има све одлике нацистичког, али Русија не води рат са њим, рекао је Лавров.

„Ми нисмо у рату са украјинским режимом. Са украјинским режимом, који има све одлике нацистичког и неонацистичког, ратују грађани Украјине који живе у Донбасу и говоре руски језик“, нагласио је Лавров.

Лавров навео је да је Русија уверена да ће се провокације у области Керчског мореуза наставити.

Он је додао и да Порошенко припрема провокацију крајем децембра на граници са Русијом.

„Додатне информације које смо добили и којима верујемо је да Порошенко за последњих десетак дана децембра планира оружану провокацију на граници са Русијом, граници са Кримом“, нагласио је Лавров.

Он је уверио да ће Порошенко добити одговор на могућу провокацију и додао да Русија неће дозволити да Порошенко нарушава права које су становници Крима заштитили у складу са међународним правом.

Руски министар навео је да председник Украјине провокацију на граници са Кримом разматра са својим „западним посматрачима и покровитељима“.

„Провокација је гадна, ситна и наше одговарајуће службе предузимају све неопходне мере како би се спречили слични ексцеси“, закључио је он.

Раније је председник Украјине Петро Порошенко објавио о почетку „рата“ са Русијом, коментаришући инцидент у Керчском мореузу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Восток, 17. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар