Драгослав Пакић: Џабе сте кречали или Пуца нам жути прслук

На власти је нико, што се одавно зна, али је проблем што никог нема ни у опозицији

Фото: rtv.rs

Европа је љута на Србију јер је ова, рушећи Османлијско, Аустроугарско и Немачко царство створила услове за рађање фашизма у Италији и нацизма у Немачкој. Поред тога, без одбрамбеног бедема К унд К империје, бољшевички синдром је из Русије лако продро и на чист и здрав осредњи Запад.

Аустроугарска је кроз неговање културе мидл Еуропе трпела и Јевреје, носиоце те културе. Бар тако тврде ретки Јевреји који су преживели. Рушењем царства Срби су главни кривци, сматрају данашњи Јевреји, што су ондашњи Јевреји запали у руке Хитлерових џелата. Због тога су и они бесни на Србију.

Посмртни остаци Гаврила Принципа су пребачени из Чешке у Сарајево уз пратњу мноштва Чеха и Словака који су са сузама у очима изражавали захвалност борцу који је значајно допринео њиховој националној слободи. Данас се, не само у Европи и не само у Сарајеву, него чак и у Чешкој, могу чути оцене како је Принцип ипак обични терориста.

Нешто се муља и нешто мешка у земљи званој Чешка!

Фото: srpskibre.com

Када су се активисти прикупљања прилога за изградњу Храма Светог Саве у Београду обратили Солжењицину, тада цењеном и паженом руском дисиденту у Паризу, овај је то, како пише Д. Батаковић, са гнушањем одбио уз тврдњу да су Срби увукли мајчицу Русију у Велики рат за који Русија није била спремна.

Тако се, захваљујући Србима, срушило још једно, четврто царство – Руско.

Пошто је латински мртав језик, Латини, као и српска опозиција, не могу да дођу до речи да изнесу оно што их тишти у дубини њихове латинске душе. Да могу, за пропаст Римског царства, не постоји нико други ко би, осим Срба, могао сносити кривицу.

Сва та рушења великих царевина Србији приписују управо они који се отворено, чак и на суду у Хагу, љуте кад Срби певају: „Ко то каже, ко то лаже Србија је мала…“ Срби знају да би били мали само онда када би, не дај Боже, помислили да немају велику вредност.

У таквој рушилачкој Србији, која покушава да се оправда изградњом Храма на Врачару и Београда на води, нормално је да опозиција нема где да каже оно што јој на срцу лежи.

Власт, јогунаста и преподобна, не прихвата такве жалопојке тврдећи да проблем опозиције није у томе што, поред „ данашње“ дневне штампе, многих недељника, шифрованих телевизија и друштвених мрежа, нема где да каже, него што нема шта да каже и што је мало оних који би хтели да саслушају то што им се каже. Други су рекли да код нас свако има своју филозофију, своја мерила и своје рачуне, успешнији претежно у страним банкама и да „нико никог не слуша, нико не одређује, нико не наређује, нико не извршава“.

На власти је, дакле, нико, што се одавно зна, али је проблем што никог нема ни у опозицији. Вучић је, на пример, толико дуго на власти да прети опасност да се убајати и постане Бајатовић. Спас је што га држе на хладном и у мрачној средини.

Када се ова власт обраћа овим неистомишљеницима, можда и са правом тврди да је ситуација опозиције потпуно безизлазна.

– На претходним изборима, сеири власт, излазност присталица опозиције била је тако мала да би, да нису изашли амбасадори неких земаља, опозиција остала испод цензуса;

– Француска полиција је више ухапсила жутих прслука него што је у Београду незадовољних изашло на протестну шетњу „Стоп крвавим кошуљама“!

– Звиждали су испред зграде РТС-а одакле су их са љубављу посматрале РТС плавуше. За једну од њих крвави Борко тврди да та плавуша није плава, него је 100% жута, мада је на месту, где је то потребно, и даље црна.

За све што опозиција уради или намерава да уради, или јавно изнесе на сав глас, власт каже: „Џабе сте кречааали“!

Свака власт даје мало, а жели да узме све. То би и урадила да пре њих нису дошли Немци и, како је писао Брана Црнчевић, покупили и оно што нисмо имали.

Пуца нам жути прслук за вас – каже власт.

Где је танко ту и пуца – закључује опозиција.

И додаје: са жуте патке пређимо у жуте прслуке и певајмо – жуто, волим те зелено!

И да Макрон поднесе оставку.

Advertisements


Категорије:Сатиристика

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s