Притвор Тркуљи због Твитер претњи Вучићу

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Новосађанину Ђури Тркуљи, осумњиченом да је путем Твитера претио смрћу председнику Србије Александру Вучићу и најављивао отмицу члана његове породице

Фото: Р. К.

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Новосађанину Ђури Тркуљи, осумњиченом да је путем Твитера претио смрћу председнику Србије Александру Вучићу и најављивао отмицу члана његове породице.

Тркуља је током саслушања у тужилаштву признао да је извршио два кривична дела угрожавање сигурности која му се стављају на терет, тврдећи да је то учинио под утицајем медикамената.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донео је решење којим је окривљеном одредио притвор због постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

На ово решење има право жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Поступак против Тркуље води Тужилаштво за високотехнолошки криминал јер је дело извршено путем друштвених мрежа.

Медији су јуче пренели да су претње упућене са профила @АгентСтрани, а да је корисник који стоји иза њега Ђуро Тркуља.

Он је на саслушању пред тужиоцем у својој одбрани навео да је „свестан да је направио глупост” и исказао је жаљење због тога, наводећи да је твитове писао под утицајем лекова које је пио по савету лекара због депресије.

„Вучићу Александре, у мени не живи страх од тебе, чега сам сигуран да си свестан; Отићи ћу један корак даље кроз најаву да ће наредних дана нестати неко теби (породично и криминално) веома близак. Моја јединица не прави грешке”, написано је на том Твитер налогу.

„Вучићу Александре, твој страх од мене (nas @TheMosadIL) је наравно оправдан. Свакога секунда док лично не станем пред тебе, живи у страху – како си судио биће ти суђено. Моја реч стоји”, пише у другом твиту.

Аутор је упутио претње путем твитова и министру Небојши Стефановићу и новинару „Пинка” Дамиру Хајдановићу.

Ухапшен је у уторак, 4. децембра, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар