ЕУ забринута због војне сарадње Србије са Русијом и Белорусијом

Стручњаци истичу да руководство ЕУ тражи начине да изврши притисак на српско руководство, покушавајући да од њега добије „политичку лојалност“ у замену за донације

Фото: vostok.rs

Eвропска унија позива Србију да се бори против „зависности од испорука руског гаса“, наводи се у извештају Комитета за спољне послове Европског парламента.

Такође, ЕУ изражава забринутост због војне сарадње Србије са Русијом и Белорусијом, а такође препоручује Београду да „обезбеди већу усклађеност“ између своје и европске спољне политике.

Истовремено, Европски парламент подсећа да Београд добија финансијску помоћ од ЕУ. Стручњаци истичу да руководство Европске Уније тражи начине да изврши притисак на српско руководство, покушавајући да од њега добије „политичку лојалност“ у замену за донације. С друге стране, Београд је више пута саопштио да је заинтересован за свестране контакте са Москвом, те да не жели да се придружи антируским санкцијама.

„Европски парламент је забринут због континуиране војне сарадње Србије са Русијом и Белорусијом“, наводи се у извештају.

vostok.rs

Опрема: Стање ствари

(Искра, 7. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Srbija zabrinuta zbog saradnje Evrope sa Siptarima, plus tolerancija sa njihove strane da ratni zlocinci OVK vode kvazi drzavu Kosovo. Izgleda ce ta zabrinutost i Evrope i Srbije jedino da bude i jednima i drugima.

Оставите коментар