Ангела Меркел: Са забринутошћу пратим вести о могућој промени граница

Из моје перспективе веома је важно да Косово настави дијалог са Србијом уз посредовање Европске уније, ради постизања нормализације односа. Дебату о промени границе и ја, као и ви, пратим са великом забринутошћу

Ангела Меркел, Иса Мустафа (Извор: НСПМ)

Немачка канцеларка Ангела Меркел са „забринутошћу прати“ расправу о могућој промени границе, истичући да се залаже за нормализацију односа Београда и Приштине.

Овај став немачке канцеларке наводи се у узвратном писму председнику Демократског савеза Косова Иси Мустафи, који јој је крајем септембра пренео забринутост, након што је покренута дебата о променама границе.

„Из моје перспективе веома је важно да Косово настави дијалог са Србијом уз посредовање Европске уније, ради постизања нормализације односа. Дебату о промени границе и ја, као и ви, пратим са великом забринутошћу“, пренела је Ангела Меркел у писму чије су наводе објавили из Демократског савеза Косова.

Меркелова је Мустафи пренела и став око визне либералзиације за житеље Косова, додајући да је важно, без изузетака, испунити све критеријуме пре него што се одобри визна либерализација.

„Консултације земаља чланица ЕУ о овом питању се настављају“, навела је Меркелова.

(РТС)

Наслов и опрема: Стање ствари

(НСПМ, 2. 11. 2018)Categories: Вести

Tags: , , , ,

Оставите коментар