Александар Вучић: Још нисам добио било какав орден од Путина

Поносан сам на ту могућност, на то да председник Русије размишља о томе, рекао је председник Србије

Александар Вучић (Извор: N1)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да још није добио било какав орден од председника Русије Владимира Путина.

„Уколико бих добио орден Александра Невског… Слушајте скоро 100 година је прошло од када је последњи Србин добио такав орден, примило их је шесторо Срба до сада. Поносан сам на ту могућност, на то да председник Русије размишља о томе… Слушајте кад сте у друштву Александра Карађорђевића, о којем, за разлику од дела наших историчара, мислим све најбоље, о Николи Пашићу… Шта имам да кажем. Сувише сам мали ја за њих, онда вам је јасно колико сам и поносан и почаствован таквом идејом“, навео је Вучић.

Вечерње новости су објавиле, позивајући се на своје изворе, да је руски председник Владимир Путин донео указ да председника Вучића одликује орденом Светог Александра Невског.

Последњи Србин који је добио тај орден био је Никола Пашић, а до сада су то признање добили гроф Сава Владиславић Рагузински, барон Петар Дука, српски генерал у Хабзбуршкој војсци родом из Осијека, књаз Никола Петровић Његош, краљ Милан Обреновић и краљ Александар Карађорђевић као престолонаследник, наводе Новости.

(N1, 31. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Авај, шта су дубинске наслаге психологије. Зашто неодликовани Александар Вучић не каже: ”попут дела наших историчара о Александру Карађорђевићу мислим повољно” већ каже ”за ралику од дела историчара који о њему мисле неповољно”. Можда јер оне који мисле неповољно поистовећује са антијугословенски оријентисаним српским националистима? Шта знам. Иако и на десном делу интелектуалног спектра има доста оних који о витешком краљу имају високо мишљење.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading