Марија Захарова: Москва се не меша у одлуке Македоније

Без обзира на оптужбе америчких званичника на рачун Русије, Москва се није мешала у унутрашња питања Македоније, већ је то урадио Вашингтон, изјавила је Захарова

Марија Захарова (Фото: Спутњик)

Без обзира на оптужбе америчких званичника на рачун Русије, Москва се није мешала у унутрашња питања Македоније, већ је то урадио Вашингтон, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Поново чујемо оптужбе на рачун Москве о умешаности у унутрашње процесе Македоније. Оно што је Метју Палмер рекао у Скопљу је смешно”, рекла је Захарова на конференцији за штампу, преноси Танјуг.

Она подсећа да су САД тог 19. октобра, користећи непоштене методе, претње, уцене и подмићивање посланикa, прогурале одлуку македонског Собрања о покретању поступка за измену Устава Македоније.

„Амерички амбасадор у Скопљу био је у згради Собрања и управљао овим процесима”, истиче Захарова.

Она је, такође, рекла да Русија није против Преспанског споразума, већ македонски гласачи који су изнели свој став на референдуму 30. септембра.

Претходно је помоћник заменика државног секретара САД Метју Палмер критиковао Русију за наводно мешање у унутрашње токове Македоније и позвао већину у македонском Собрању да усвоји уставне измене, називајући ову прилику непоновљивом.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар