Портпарол РПЦ: Питање посете папе римског Русији није на дневном реду

У Руској Православној Цркви  демантована вест о томе да се тренутно наводно разматра питање припреме посете Папе римског Москви

Папа Франциско и митрополит волоколамски Иларион, Апостолска палата у Ватикану, 19. октобра 2018. (Фото: СПЦ)

„У вези с још једним питањем псеудоинсајда диванских и других незналица: питање посете Папе римског Русији није на дневном реду“, написао је шеф синодалног Одељења за односе између Цркве и друштва и медија Владимир Легојда у понедељак ујутру на свом Telegram-каналу, преноси Интерфакс.

Као што је саопштено, у понедељак су се у руској блогосфери појавиле информације и припреми за посету папе Фрање Москви.

По речима Владимира Легојде, руководилац Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије митрополит Иларион (Алфејев) није разматрао дату тему ових дана у току свог сусрета с кардиналом Куртом Кохом који руководи Папским већем за унапређење хришћанског јединства.

Са своје стране, митрополит Иларион – који се дан раније у Ватикану срео с понтификом – у интервјуу за италијански лист „Месађеро“ је изјавио да ће се питање ове посете решавати у току билатералних разговора Римокатоличке цркве и Московске патријаршије. Притом није прецизирао ни рокове посете, чак ни време за почетак разматрања овог питања.

Са руског Марина Тодић

(Православие.ру, 24. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар