Генерал Мојсиловић на састанку Војног комитета ЕУ

Генерал-потпуковник Милан Мојсиловић учествовао је на састанку Војног комитета Европске уније у Бриселу

Састанак начелника генералштабова војски ЕУ и партнерских држава (Фото: Војска Србије)

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић учествовао је на састанку Војног комитета Европске уније у Бриселу, на којем су разматране теме из области извођења операција и мисија ЕУ, са посебним освртом на успостављену сарадњу са партнерима – државама које нису чланице уније и међународним организацијама, саопштило је Министарство одбране.

Мојсиловић је представио допринос Србије у операцијама и мисијама ЕУ и борбеној групи Хелброк, као и процес припреме и обуке припадника Војске Србије за учешће у мултинационалним операцијама.

И овом приликом је од стране организатора и учесника на активности истакнуто да Република Србија и њена војска имају запажено место у мисијама и операцијама ЕУ, које се огледа у учешћу у све три војне мисије за обуку (EUTM Somalia, EUTM Mali и EUTM RCA) и војној операцији „Аталанта”.

Мојсиловић се посебно састао са начелником Генералштаба националне одбране Грчке адмиралом Евангелосом Апостолакисом и начелником Генералштаба одбране Италије генералом Клаудиом Грацијаном, будућим председавајућим Војног комитета ЕУ, са којима је разговарао о сарадњи у области заједничке безбедносне и одбрамбене политике Европске уније.

Oпрема: Стање ствари

(Политика, 25. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар