Кајл Скот: Залутала НАТО бомба 1999. године трагично угасила три недужна живота

Он је са помоћником градоначелника Београда Андрејом Младеновићем положио вијенац у парку „Розали Мортон“ на Дедињу, у оквиру манифестације „Дани слободе“ поводом годишњице ослобођења Београда

Кајл Скот (Фото: Спутник/ Танјуг / Тања Валич)

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот истакао је да су током ратова на Балкану 1990-их година „погинуле хиљаде невиних цивила у безумном насиљу“.

Скот је на свом налогу на Твитеру изразио саучешће породицама погинулих у ратовима 1990-их година, укључујући и оне који су страдали у ваздушним нападима НАТО снага 1999. године.

Он је са помоћником градоначелника Београда Андрејом Младеновићем положио вијенац у парку „Розали Мортон“ на Дедињу, у оквиру манифестације „Дани слободе“ поводом годишњице ослобођења Београда.

„Близу мјеста на којем данас стојимо, залутала НАТО бомба је 1999. године трагично угасила три недужна живота“, навео је Скот.

РТРС, Срна

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 23. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. „Zalutale“ NATO bombe kao proizvod američkog viđenja demokratije. Na 150m od mesta gde je položen venac, nalazi se spomenik pala poginulima, na 20m od bolnice. Da li su nevine žrtve samo pacijenti ili i vojnici koji su tom prilikom izginuli braneći svoju zemlju? Na žalost, nemaju svi svoj Arlington da pomešaju kosti heroja i zločinaca. Da, ipak bolje zvuči „Rozali Morton“ (SLAVA joj!) u Danima slobode.
    Pristojni ljudi imaju izbor izvinjenja, barem u svoje ime.

Оставите коментар