Александар Вучић: Ви Турци што сте доведени у Краљево, да водите рачуна о нашим женама!

Вучић је на градилишту турске фабрике рекао да је „поносан“ што је ту данас видео и „стотинак жена које се боре за свој хлеб и гледају у своју будућност“

Александар Вучић обишао радове на градњи фабрике „Јуротај” (Фото: Танјуг/Димитрије Гол)

Председник Србије Александар Вучић обишао је у Адранима код Краљеву радове на изградњи фабрике текстила „Јуротај“, заједно са председником Управног одбора „Тај групе“ Месутом Топраком и министром трговине Расимом Љајићем.

Планирано је да радови буду завршени до априла наредне године, а инвестиција је вредна око 35 милиона евра.

До 2023. године у фабрици би требало да буде запослено 2.500 радника.

Обиласку градилишта присуствовали су и амбасадор Турске Танжу Билгич и градоначелник Краљева Предраг Терзић.

Вучић је на градилишту турске фабрике рекао да је „поносан“ што је ту данас видео и „стотинак жена које се боре за свој хлеб и гледају у своју будућност“.

„Оне знају да неће постати богате, али да ће моћи да преживе и да ће им бити боље“, казао је Вучић.

Вучић је инвеститоре из Турске позвао „да буду фини и љубазни према женама“ из Србије, и захвалио им што ће запослити „не само младе жене, већ и жене од 40 и 50 година, које су вредне, и показаће лојалност компанији“.

„Ви Турци што сте доведени, да водите рачуна о нашим женама, да будете фини и љубазни према њима! Јесте ли ме чули, Турци? Да водите рачуна! То су дивне, добре жене, породичне, које желе да вредно раде како би направиле будућност за себе и своје породице“, казао је председник.

Навео је да ће крај фабрике бити обданиште за децу запослених како би жене могле да ту оставе децу или унуке док раде.

„Ми тиме доводимо и другу и трећу плату у неку породицу. Важно је да имате другу и трећу плату, јер то онда значи бољи живот, аутомобил, море и зимовање“, казао је Вучић.

Додао је да је „веома срећан због Краљева у којем су претходних деценија уништене и разорене фабрике, а 20.000 људи остало без посла“, а сада ће бити изграђен и аутопут према „Коридору 10“ и отворен аеродром „Морава“ у Лађевцима.

Рекао је да је интерес и Србије и Турске да имају још бољу сарадњу и да се нада још већем броју турских компанија и туриста у Србији.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 21. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар