Доналд Трамп: Путин вероватно умешан у убиства и тровања

Председник САД рекао да је „веома оштар према Путину лично“ и да је састанак у четири ока био „веома тежак и веома добар“

Доналд Трамп и Владимир Путин (Фото: AFP 2018/Brendan Smialowski)

Председник САД Доналд Трамп изјавио је у интервјуу америчкој телевизији Си-Би-Ес да је председник Русије Владимир Путин „вероватно“ умешан у убиства и тровања.

У делу интервјуа који је био посвећен његовом односу са Путином, на констатацију новинарке да „људи не разумеју зашто никада нема ниједну тешку реч за Путина“ Трамп ју је прво упитао „Ок, да ли сте спремни?“, на шта је она узвратила са „Не разумем“.

„Био сам (оштар према Путину) – ви не знате о чему сам ја причао са Путином на састанку пре конференције за штампу“, нагласио је Трамп.

На тврдњу новинарке да то ипак не чини јавно, амерички председник је одговорио са „Молим?“.

„Нисам? Ја сам тај који је дао Украјини офанзивно оружје и убице тенкова. То није урадио Обама. Знате шта је он слао? Слао је јастуке и ћебад. Ја сам тај – а он је тај који је дао део Украјине у којем Русија сада има ту…“, навео је Трамп.

Он је поновио да је „веома оштар према њему (Путину) лично“ и да је састанак у четири ока био „веома тежак и веома добар“.

Водитељка телевизије питала је америчког председника да ли је Путин умешан у убиства и тровања.

„Да, вероватно јесте“, рекао је Трамп, а новинарка је упитала шта значи „вероватно“?

„Вероватно!“, поновио је председник. „Али ја се ослањам на њих, то не у нашој земљи“, додао је Трамп, али није објаснио на основу каквих података је то закључио и на чему се заснива.

Он је додао да то, наравно, не би требало да ради.

Извор Спутњик, 15. октобар 2018.

(Нови стандард, 15. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Бити будала је најлакше!
    Несрећа данашњег света је што на челу неких држава обитавају људи који нису квалификовани ни ципеле да чисте онима којима завиде.
    Уосталом, такви су их бирали па сада имамо затворен круг будала и идиота!

Оставите коментар