Драгослав Пакић: Језерска вода као косовска земља

Позвао сам Трампа на кафу на језеру где је вода чиста, бистра и потпуно српска што даје посебан укус и специјалан угођај док се кафа пије, па макар и на брзину

Језеро Газиводе (Фото: Wikipedia)

Дан је био леп и сунчан. Језеро мирно као огледало. Да га прегазиш а савест да не умокриш. Зато се и зове – Газиводе. На небу без облачка, уместо птице кос, само амерички дронови. Под водом потопљени дворац Јелене Анжујске. Између, земља Србија. Сва у сузама.

„Ова је вода косовска земља“! – рече одушевљено изненадни посетилац. Да је пошао на поподневну црну кафицу видело се по пратњи стотинак носилаца дугих цеви – сви у црном. Посетилац воли да срче кафу кроз дуге цевчице.

А пратња сва у црнини. И сви млади као Роса, а суви као барут. Само што не експлодирају. Гарант су слободе кретања, слободе пливања и слободе летења америчких хеликоптера који не виде ништа.

„Желите ли турску кафу a la Erdogan, или esspreso“? – обрати се посетиоцу љубазна домаћица на чистом енглеском.

„Скрећем вам пажњу на ћињеницу“, овде је мало замуцнула што ју је донекле разоткрило, „да ова друга кафа, која је европска, а не турска, нема талог па нико неће моћи да вам гледа у шољу“ – додаде.

„Дајте esspreso, убрза кафопија, као да је, не дај Боже, крвопија, јер онај преко пута подиже војску, полицију, чак и нашу међународну Задругу. Боље је што нема талога. Има га у Приштини до миле воље. И у Њујорку код Трампа. Да си само видела шта су њихове боза, кабеза, љимунада, а бакљаве и да не помињем. Кољачи су им страва божија. У њима све дрхти, као да су пудинг“

„Ви Шиптари сте добар Српски народ“ – рече ми Трамп на увце док смо се сликали“.

„Још рече: good people или good bye“ – беше нека гужва па се није баш најбоље чуло.

„Ја вас апсолутно разумем и схватам како вам је док чекате столицу у Уједињеним нацијама“ – настави мој домаћин обраћајући се директно мени као уваженом госту. „Мој мачак Бил, није ни у каквом сродству са Клинтоновима, већ трећи дан нема редовну столицу и сви смо се у нашој кући, овој белој јакако, уванџали од страха. Можеш мислити каква је тек ситуација у дубокој Америци, драги Тадићу, овај Тадеуше, односно, како оно беше а да почиње на „т“, а није Тито“?

„Позвао сам Трампа на кафу на језеру где је вода чиста, бистра и потпуно српска што даје посебан укус и специјалан угођај док се кафа пије, па макар и на брзину. Захвалио сам му се до неба на коме лете његови дронови и обећању да ће нас подржати у сваком случају, а не као ови кењци из Европе који никада не пропусте прилику да пропусте прилику и опауче директно по Србима, него онако курвински и лицемерно траже да се обе стране уздрже“.

„Уздржи се од свињетине, уздржи се од Прешевске долине, уздржи се од пића, ни кафу човек више не може да попије а да то не изазове неспокој у региону… па докле тако и кад ће већ једном та Албаније да постане природна и, следствено томе, у својим границама“?

„Македонци бојкотовали референдум о сопственом имену и презимену; Улцињани, на својој територији, забранили богослужење Православној Цркви; Украјинци траже аутокефалност што им, по неким тумачењима, Васељенски патријарх Вартоломеј обећава припремајући тако још једну Вартоломејску ноћ, овог пута међу православнима, зашто се ми молимо Богу. Чека се само да се утврди да ли су протерани Хугеноти из Француске, како ми тврдимо, нашли своје уточиште у Србији и то о трошку Европске уније“.

„И док свако има неког свога лера, они само од нас траже да се уздржимо иако смо одавно без столице“ – закључи незвани гост.Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар