Игуман Јефрем Ватопедски: Украјинци, останите у канонској Цркви са митрополитом Онуфријем

И молим, са Свете Горе, украјински народ  да се држи канонске Цркве, канонског предстојатеља, речи канона, поручио је игуман светогорског манастира Ватопед

Николај Вержански (Николай Варжанский, рођен и живи у Риги, Летонија) је на свом Фејсбук профилу 27. септембра 2018. пренео кратки поздрав игумана светогорског манастира Ватопед, оца Јефрема, и његов позив народу у Украјини да остане у канонској Православној цркви уз митрополита Онуфрија.

На снимку лево је преводилац са грчког на руски, монах – име непознато; у средини, са потпуно белом брадом, отац Јефрем, игуман манастира Ватопед; десно, са малом Панагијом, Митрополит Кијевски и све Украјине Онуфрије.

Извор: Снимак екрана/Фејсбук

Ево поруке оца Јефрема Ватопедског:

„Мене радује да је са нама предстојатељ Свете Украјинске цркве. Он је познат и омиљен је на Светој Гори. Он је Један је од оних архијереја који је много пута био на Светој Гори.

Смирено се молим да украјински народ буде заштићен благодаћу Пресвете Богородице. Са великим болом бринем за ову ситуацију у Украјини.

И молим, са Свете Горе, украјински народ  да се држи канонске Цркве, канонског предстојатеља, речи канона. Ми желимо да они подрже канонску Цркву, то је важно ради нашег спасења. Зато молим украјински народ да се заустави фанатизам, и да се сви посвете канонској Православној цркви, ради нашег спасења, доброг спасења у Пасхи (Васкрсењу).“

Приредио и са руског посрбио: Дарослав ГужвићCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Пазимо, и станимо у молитвено-борбени поредак иза ових војсковођа Христа Цара!

    #уприправностИстини

Оставите коментар