Ивица Дачић: Сто година од пробоја Солунског фронта не може се обележавати у Србији

Биће обележено, биће наш патријарх, биће васељенски патријарх и то обележавање ће бити у Солуну, односно у Тесалоникију, навео је министар спољних послова Србије

Драган Марковић Палма и Ивица Дачић (Извор: N1)

Министар спољних послова Ивица Дачић је, на питање N1 зашто Србија није на достојанствен начин прославила 100 година од пробоја Солунског фронта, одговорио да се то и не може обележавати у Србији.

Министар спољних послова је навео да ће „30. септембра бити организовано обележавање у Солуну, односно Тесалоникију“. Замолио је да се обрати пажња на употребу речи Солун, јер је то словенско име за град Тесалоники, а како је раније било територијалних претензија – да „употребном те речи не вређамо нашу браћу“.

„Биће обележено, биће наш патријарх, биће васељенски патријарх и то обележавање ће бити у Солуну, односно у Тесалоникију“, навео је.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодина, који је данас постао почасни конзул Грчке, а самим тим Јагодина добила грчки конзулат, рекао је на то, у шали, да ће Дачић ићи у Грчку кад га он поведе. „Он само тада иде у Грчку, кад га ја водим“.

Иначе, након полагања заклетве, Марковић је рекао да је „Грчка друга кућа за грађане Србије“ и да „нико не може да растави два православна народа“. „Кад је у питању култура, већ смо направили сарадњу – да су Грци, први пут у животу са Србима играли коло у мору, у води“, додао је.

Марковић је казао да воли да помаже људима, и да га то чини срећним, па да му функција почасног конзула „лежи“.

Као примере помагања навео је помоћ једној породици из Србије којој се покварио ауто у Грчкој, помоћ баки да нађе унуче које се изгубило на плажи. „Никада није десило да када сретнем неке наше студенте у иностранству да им не дам неки динар односно евро“.

Опрема: Стање ствари

(N1, 17. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. „Ивица Дачић: Сто година од пробоја Солунског фронта не може се о
  бележавати у Србији“!?

  Што би рекaо мајор КРИГЕР: „OH, MAEIN GOTT! – IDIOT!“

  Драган Славнић

 2. „Eto, vladajući režim, na ”DOSTOJANSTVEN” način, obeležava stogodišnjicu
  proboja Solunskog fronta – organizovanjem GEJ-SRAM parADe!
  Vojska Srbije sramno ćuti?!
  Srbska Pravoslavna Crkva sramno ćuti?!
  Srbska Plicija, Žandarmerija i deo specijalnih
  jedinica VS – BESRAMNO OBEZBEĆUJU OVU POŠAST!?“

  Сви полицијски и војни ефективи су били ангажовани на заштити
  највиших “ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ“, а прослава пробоја
  Солунског фронта може да чека – двестогодишњицу!

  Драган Славнић

Оставите коментар