Енвер Хоџај: Размена територија између Косова и Србије и даље на столу

Ово је први пут да је један званичник из Београда или Приштине посредно потврдио да постоји могућност размене територије између две стране у дијалогу

Енвер Хоџај (Извор: КоССев)

Заменик косовског премијера, Енвер Хоџај, „назначио је“ да је размена територија између Косова и Србије и даље на столу – пренео је Ројтерс. Он ипак није навео детаље о могућим областима које би биле укључене у размену територија. „Какве би елементе споразум могао да има, још је рано да се говори о томе, јер смо у раној фази преговора“ – казао је такође. Ово је први пут да је један званичник из Београда или Приштине посредно потврдио да постоји могућност размене територије између две стране у дијалогу, а о чему се у јавности спекулише од почетка године. Тврдње да се преговара о размени територија, односно подели, демантовали су раније и српски и косовски председник, Александар Вучић и Хашим Тачи.

На питање када очекује да ће Београд и Приштина да постигну договор, Хоџај је рекао да се нада да ће то да буде до краја године или наредног пролећа.

Навео је даље да могу да потпишу само споразум који „укључује признање“.

„Не можемо да потпишемо било који други споразум,“ рекао је, наводећи да је председник Србије, Александар Вучић „последњи човек у Србији којем верују“.

Али је даље, преноси Ројтерс, изразио наду да поверење може да се гради у преговарачком процесу, рекавши да нема никог другог са ким би могли да преговарају, јер „он контролише све у Србији“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(КоССев, 12. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар