Политика: Потпорни зид у Грделичкој клисури грађен без дозволе

Само је први пројекат за потпорни зид на Коридору 10 из 2010. добио зелено светло, али по њему није грађено, а једанаест измена је прошло мимо законске процедуре

Извор: Танјуг/Снимак екрана

Потпорни зид у Грделичкој клисури, који се недавно обрушио, изграђен је без грађевинске дозволе, пише данас Политика и додаје да иако прошло десетак дана од рушења зида на најтежој деоници Коридора 10, није још јасно ко је одговаран за пропусте.

Само је први пројекат за потпорни зид на Коридору 10 из 2010. добио зелено светло, али по њему није грађено., а једанаест измена је прошло мимо законске процедуре.

Лист пише да је реч о инфраструктурном пројекту, који би требало да буде завршен до краја године, али је сасвим извесно да ће тај рок бити прекорачен будући да је извођач радова шпански „Азви“ напустио градилиште, с образложењем да нема уговор за додатне радове, а стабилизацију косине на деоници Грделица – Царичина долина преузела је фирма „Интеграл инжењеринг“ из Републике Српске.

Десетак дана је прошло од када се зид срушио, али још није јасно ко је одговоран за пропусте који су начињени на овом градилишту.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, је против 16 инжењера поднело пријаве Суду части Инжењерске коморе. У Инжењерској комори наводе да предстоји прикупљање доказа на основу којих ће се одлучити да ли пријава бити прихваћена или не.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фонет/РТВ, 29. 8. 2018)Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s