Ненад Радосављевић: Људи страдају јер зидови падају а власт не

Можеш ли да замислиш да се СПС, и још неки нормални посланици, придруже опозицији како би забранили Вучићу да преговара о територијалном интегритету Републике Србије и поништавању Резолуције 1244

Ненад Радосављевић (Извор: КоССев)

Приштинска Коха данас пише да ће се две чланице владајуће коалиције, Алијанса за будућност Косова премијера Рамуша Харадинаја и Нисма, Фатмира Љимаја, придружити опозицији у захтеву за сазивање седнице парламента на којој би била донета резолуција којом би се Хашиму Тачију забранило да са Београдом преговара о „територијалном интегритету Косова“.

Можеш ли да замислиш да се СПС, и још неки нормални посланици, придруже опозицији како би забранили Вучићу да преговара о територијалном интегритету Републике Србије и поништавању Резолуције 1244…? Не могу.

Премијер Косова Рамуш Харадинај је поводом протеста у Ђаковици на конференцији за медије рекао да је потребна нова комуникација која подразумева поштовање жртава, али и права верника. „Морамо успоставити неку нову комуникацију, нека се поштују жртве, али и права верника да се моле“.

И тако 18 година. Нека се поштују жртве и права верника да се моле, као да ће оне то саме. На томе мораш да радиш, о томе мораш да мислиш и то треба искрено да желиш. А ти ниси тај. Ни да хоћеш ни да желиш.

Командант базе „Бондстил“, амерички пуковник Ник Дучић, рекао је да о преговорима Приштине и Београда у Бриселу нема много тога да каже, јер су то политичке одлуке. Упитан како оцењује ток преговора Приштине и Београда уз посредовање ЕУ, Ник Дучић је рекао да једини начин да се реше проблеми то да лидери седну и да поразговарају о њима. „Када је КФОР у питању, понекад смо забринути, јер тензије порасту и то када људи на вестима чују неке ствари које и нису у складу са стањем на терену.

Ономад су ћаскали. Али без бриге, нису причали о ЗСО и језеру Газиводе као почетком месеца. То је било па прошло. Хвала Богу и о. Сави Јањићу.

Једна особа је преминула од последица повреда задобијених након обрушавања зида на градилишту између улица Сарајевске и Кнеза Милоша у Београду, рекао је Танјугу Мирко Лутовац из Хитне помоћи. Реч је о градилишту на месту старе амбасаде САД.

Чак и људи страдају јер зидови падају а власт не. Ај да пробамо обрнуто.

Наслов и опрема: Стање ствари

(КоССев, 29. 8. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар