Александар Вучић: Договор Срба и Албанаца пресудан за оба народа

Председник Србије је рекао да мало ко у свету са сигурношћу зна које су границе Србије, а које Косова, и нагласио да сматра да је договор Срба и Албанаца од пресудног значаја за оба народа

Председник Вучић са делегацијом Бундестага (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са делегацијом немачког Бундестага и том приликом нагласио да је договор Срба и Албанаца од пресудног значаја за оба народа. Он је разговарао са замеником председавајућег фракције ЦДУ/ЦСУ у немачком Бундестагу, послаником Јоханом Вадефулом и спољнополитичким саветником те фракције Ханс-Јоакимом Фаленским о билатералним односима, европском путу Србије и ситуацији у региону.

Посланик Бундестага Вадефул истакао је да Немачка има велико поверење у Србију и њен европски пут. Подржао је спремност Београда и Приштине за наставак дијалога и нормализацију односа, али је у исто време истакао немачку позицију у вези са променом граница коју је дефинисала канцеларка Меркел.

Председник Вучић је нагласио опредељење Србије да, због мирне будућности наше земље и целог региона, ради на постизању компромисног решења за Косово и Метохију, које би у исто време заштитило наше државне и националне интересе.

Он је рекао да мало ко у свету са сигурношћу зна које су границе Србије, а које Косова, и нагласио да сматра да је договор Срба и Албанаца од пресудног значаја за оба народа. Председник Вучић је изразио задовољство што Србија и Немачка имају најбоље односе у својој историји, које карактерише велико међусобно поверење.

Он је констатовао да се то одражава и кроз снажан развој економске сарадње и повећање броја немачких инвестиција, захваливши компанијама из Немачке што у Србији обезбеђују радна места за око 50.000 радника.

Председник Вучић је посебно истакао значај Берлинског процеса, који је иницирала канцеларка Ангела Меркел, за мир и стабилност на Западном Балкану, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Granice ce se znati kada se, po istima, hrvatima ispostavi racun.
  Ta, Kaptol gricanski rjesava nasu sudbinu zato sto mi to volimo, a ne zato sto bi on to htio. Uh!, da nam je jos samo broz, makar na jednoj nozi- ne bi nam, Srbima, bilo KRAJA, hocu reci zavicaja: ikonopisali bi ga, mislim broza…

 2. За такозваног председника, све је решено. Јасно је шта намерава и коме предаје рапорте. Време је да такозвани постане бивши.
  А госпон Гузелац је погрешио. Не кад се Хрватима испостави рачун, него кад им се исти наплати!

 3. „gospon Guzelac“ Blagajniku,

  Tacno! Moja ironija na Nas duh ka tome I smjera- uslov je ogroman, gotovo neprevladiv: unistiti svaki oblik
  I n t e r n a c I o n a l e u sebi- za poceak unistenje broza, a Srbima to tesko, gotovo nikako, ne ide; vreme je na strani Internationale sa Bliskog istoka: sa svojim „prijateljima“ sa Zapada Belgrade jje tu blazeno kooperativan, a to znaci(lo) bi k r a j.

Оставите коментар