Ненад Радосављевић: Српска листа очекује да их председник „угради“ у компромисно решење за КиМ

Ненад Радосављевић, директор независне РТВ Мир из Лепосавића, коментарише дневнополитичка догађања на КиМ

Ненад Радосављевић (Извор: KoSSev)

Запад и међународна заједница не би се противили идеји поделе Косова уколико би се Београд и Приштина договорили о томе, тврди професор на Школи за јавне политике на Централно-европском Универзитету Марко Прелец, некадашњи представник Међународне кризне групе за Балкан и сарадник Тужилаштава Хашког трибунала за бившу Југославију.

Одличне референце, нема шта. У складу са тиме и препорука. Мало сам вас прво поткопавао, после мало олајавао, а сада је време да вас прекројим и докрајчим.

Председник Србије Александар Вучић каже да се Срби са КиМ и даље „тихо исељавају“, да држава то покушава на различите начине да спречи, поред осталог и куповином земљишта, али да тешко иде.

Ми се исељавамо на врховима прстију, а он се тали куповином земљишта на ар и продаје територију испод жита. Тако то мора. Таква су времена.

Срби на КиМ очекују од председника Александра Вучића, кога са нестрпљењем очекују 9. септембра, да ће наставити да се бори за српски народ, за проналажење компромисног решења које ће уважити српске интересе, како Срба који живе на КиМ, тако и целе Србије,“ преноси потпредседник Српске листе Игор Симић расположење грађана у јужној покрајини пред најављену посету Александра Вучића.

А мислио је следеће – чланови Српске листе очекују од председника, за чијим доласком вапе, јер су пали у драматичну депресију и дефанзиву према озбиљним и трезвеним Србима са КиМ, да ће да их заштити, да ће наставити да се бори за њих и њихове интересе и да ће да их угради у компромисно решење, па макар било продаја, предаја, разграничење или … или рат… ал’ да они преживе.

Министар одбране Александар Вулин поручио је данас свим грађанима Србије албанске националности да буду мирни, да се не плаше, да се жеља албанског министра Дитмира Бушатија неће остварити.

Када он, у униформи специјално дизајнираној за њега, јер га права не следује због неслужења војног рока, изговори Албанцима да се не плаше, да буду мирни и да се Бушатијева жеља неће остварити, то их он не тапше по рамену, него прети и то неовлашћено, дрско и цинично. Тако је радио и као Мирин омладинац у ЈУЛ-у. Шта је после било на Косову и у Метохији, испаштамо 20 година и још не видимо крај.


Сви наводи изнесени у овом тексту су лични став аутора и не одражавају нужно ставове редакције. КоССев није аутор текста.​ 

Наслов и опрема: Стање ствари

(KoSSev, 24. 8. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар