Александар Раковић: Идеје Анте Старчевића и Секуле Дрљевића одигравају се у Црној Гори

Раковић је детаљно образложио генезу правашке идеје Анте Старчевића која се сада одиграва пред нашим очима у Црној Гори

Александар Раковић (Извор: ИН4С)

Србија да прихвати бачену рукавицу и да уђе у обрачун са ЦГ (ово је на 58 минуту), изјавио је др Александар Раковић у емисији Геополитика на Новосадској телевизији (16. август 2018). Раковић је детаљно образложио генезу правашке идеје Анте Старчевића која се сада одиграва пред нашим очима у Црној Гори.

Анте Старчевић (Извор: ИН4С)

Раковић појашњава да између Анте Старчевића и Мила Ђукановића постоји непрекинут низ издаје српства према истоветној матрици.

Да је Старчевић 1851. примљен на београдски Лицеј, када је конкурисао, вероватно би био ужарени Србин као што је неколико година касније постао екстремни Хрват.

Секула Дрљевић (Извор: ИН4С.net)

Секула Дрљевић, писац садашње црногорске химне која је објављена у књизи Црвена Хрватска, исто је попут Старчевића сматрао Србе „дегенеративном расом“. Дрљевић је то писао 1944. у свом памфлету „Тко су Срби“.

Попут Дрљевића који је при прокламацији Независне Државе Црне Горе 1941. казао да се Црна Гора враћа Риму, Мило Ђукановић је ове године казао да се Црна Гора „враћа западној цивилизацији“. Њој иначе Црна Гора никада није припадала.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 24. 8. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

 1. И Секула Дрљевић и Анте Старчевић су мишеви у односу на крокодила који је растргао Југославију и СССР.

  Тај крокодил је било бољшевичкокомунистичко право народа на самоопредељење до отцепљења. Одлуке донете на четвртом конгресу комуниста у Дрездену 1928 год, (стварање независних држава Хрватске, Словеније, Македоније, присаједињење Косова и Метохије Албанији, отцепљење северне Војводине насељене Мађарима . . .), једноставно су преписане у Устав ФНРЈ :

  УСТАВ
  ФЕДЕРАТИВНЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ
  ПРВИ ДЕО, ОСНОВНА НАЧЕЛА, ГЛАВА 1, Члан 1

  Федеративна Народна Република Југославија је савезна народна држава републиканског облика, заједница равноправних народа, који су на основу права на самоопредељење, укључујући право на отцепљење, изразили своју вољу да живе заједно у федеративној држави.

Оставите коментар