Српска листа: Сава Јањић престао да буде духовник

Јањићеви напади на државу су позив на анархију, а од тога корист може имати само Приштина, са којом је он очигледно у веома блиским интересним везама, истичу из Српске листе

Извор: НСПМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српска листа саопштила је данас да је отац Сава Јањића, игуман манастира Дечани, изјавама против своје државе и настојања да се проблеми на КиМ реше компромисом и дијалогом, престао да буде духовник и постао учесник политичког живота.

Сада, поручују из Српске листе, Драгутин (Сава) Јањић, јадикује и негодује због тога што се ико усуђује да критикује и оповргава његове политичке ставове.

„Он се лукаво крије иза монашке ризе, рачунајући да му је она пред јавношћу најсигурнији заклон од сваког другачијег мишљења и потврда да он тобоже не иступа у своје име и за свој интерес, већ да је проносилац некакве више истине која не подлеже критици“, наводи се у саопштењу Српске листе достављеном медијима.

Из Српске листе поручују да права Јањићева функција и улога није, међутим, да у јавности популаризује ставове Српске православне цркве, јер он свакодневно не проповеда теолошке ставове, већ спроводи пакосну освету против сопствене државе, заборављајући да је Србија секуларна демократија у којој политичке представнике бирају грађани на изборима.

„Јањићеви напади на државу су позив на анархију, а од тога корист може имати само Приштина, са којом је он очигледно у веома блиским интересним везама“, истичу из Српске листе.

Потврда ових ставова је, кажу, и чињеница да свесрдну помоћ у кампањи блаћења сопствене државе има од антиклерикалних медија и појединаца, који у њему не препознају свештено лице, већ виде његово право лице, а то је лице човека који из веома ниских побуда негира и значај демократије и значај воље грађана.

Констатују да Јањић и његови савезници из такозване „друге Србије“ позивају на успостављање диктатуре мањине, и то је политичка агенда која их спаја, а не некакве више истине и љубав према Косову и Метохији, јер у Јањићевим политичким савезницима, па ни у њему самом, од те љубави нема ни трага.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Агенције/НСПМ, 22. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

 1. Све издајнике, а посебно ове из Српске листе, одлучити од светих тајни… И не само њих него и све чланове њихових породица…

  Ако се не покају: екскомуникација, па нек их сахрањују хоџе и фратри…

  https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5_%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B5

 2. Мржња и охолост не пристају истинском хришћанину и православном вернику.

 3. Вријеме је за анатемисање и јавни отклон СПЦ-а од подмуклих, оцу лажи уподобљених слуга. Овдје разговор не помаже…

 4. Погледајте ове с те листе: да ли иког од њих познајете?

  http://srpskalista.net/lokalni-izbori-2017/?script=lat#mitrovica
  http://srpskalista.net/lokalni-izbori-2017/?script=lat#zubinpotok
  http://srpskalista.net/?script=lat

  То су људи који ЖИВЕ и РАДЕ на Косову и који о косовским приликама знају више од нас који удобно седимо за рачунаром и бацамо клетве на њих!
  С којим правом?
  Замислите како се после тога осећају они и њихове породице?

  Ви, незадовољни, замените се с њима, узмите пушку у руку
  и идите тамо да чувате Косово!

 5. Сава Јањић је такав, да га човек само пожелети може. ***** ***** ***** ***** ****.

  Буде ми жао што Сава Јањић није католички свештеник. Међутим, кад се боље и разложно погледа, он то и јесте.

 6. Шта вам значе овде звездице, испашће да сам неваспитан човек и да псујем, Боже не дај, једног, скоро па свеца.
  Било би нормално да цео први пасус склоните, а не да остављате читатељима да нагађају шта сам рекао и осим тога, помишљају да се недолично изражавам.
  Пошто делите вредности Саве Јањића, ви га отворено подржите, а мени немојте да подмећете ваше звездице…..ја сам о њему на цивилизован начин рекао то што мислим.
  И, поред реченог, саветујем му да се лечи!

Оставите коментар