Главни одбор Двери са 58 гласова за, 30 против и 5 уздржаних донео одлуку о прикључењу Савезу за Србију

Власт којој су пуна уста демократије покушава притисцима и клеветама у режимским медијима да спречи демократско доношење унутарстраначке одлуке у Дверима

Главни одбор Двери (Извор: НСПМ)

На бурној шестосачовној седници Главног одбора Српског покрета Двери која је одржана у Чачку, са 58 гласова за, 30 против и пет уздржаних, изгласано прикључење Двери „Савезу за Србију“.

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је ово важан тренутак и крупна одлука за Двери, коју нису ни брзо ни лако донели.

„Оценили смо да је приоритет стварање јединствене опозиционе колоне јер је то једини начин да се изборимо за смену ове накарадне власти. Двери ће бити међу оснивачима Савеза за Србију, али ће задржати и своју аутономију у деловању јер ми од свог идентитета нећемо одступити”, рекао је он.

Обрадовић је рекао да су у програмску платформу будућег Савеза за Србију ушле многе важне тачке из програма Двери, што нас је мотивисало да уђемо у Савез. Како истиче, Савез има веома јасан став о КиМ да се мора поштовати Устав Србије и Резолуција 12 44 СБ УН. Савез је против референдума о КиМ, против потписивања било каквог документа који би ишао на руку независности Косова и против чланства непостојеће државе Косово у УН, што је за Двери посебно важно.

„Начин руковођења и одлучивања унутар Савеза у коме нема лидера и прегласавања, већ се све одлуке доносе консензусом – за нас је прихватљив.

Такође, идеја прелазне Владе, орочене на годину дана, која ће ослободити медије и обезбедити нормалне изборне услове, за нас значи шансу да на првим слободним изборима после Вучићевог пада можемо слободно да представимо наш политички програм, а да грађани могу да гласају без страха и уцена.

Верујемо да од тренутка формирања Савеза за Србију српска политичка сцена више неће бити иста. Имаћемо колону уједињене власти и колону уједињене опозиције и то ће бити јасан избор за све грађане Србије: да ли желе политичке промене или наставак владавине ове корумпиране власти“, завршио је Обрадовић.

Власт којој су пуна уста демократије покушава притисцима и клеветама у режимским медијима да спречи демократско доношење унутарстраначке одлуке у Дверима. Чега су се толико уплашили?

Већ други дан власт покреће комплетну машинерију: Информер, Ало, лажне профиле на друштвеним мрежама, лажне преписке, плакате са лицима чланова Главног одбора Двери као да су на потерници и сл. како би извршила притисак на Двери пред разматрање учествовања у опозиционом укрупњавању.

Ако смо толико мали и небитни зашто вам је онда толико битно какву ћемо одлуку донети? Ако су све оптужбе које се могу прочитати тачне како то да су режимске новине то пласирале баш јуче и данас и како то да се за кредибилан извор информација узима лажни Твитер налог који има свега неколико пратиоца?

Двери ће поднети бројне тужбе због хајке која траје ова два дана, а наше чланове позивамо да не наседају на оно што власт покушава да сервира. Без обзира на одлуку која се донесе Двери остају јединствене и не одступају од свог програма у даљем раду.

Опрема: Стање ствари

(Двери/НСПМ, 29. 7. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Nema tacke zabrana pinka i hepija i hapsenje mitrovica i marica. Nema tacke hapsenje vucica i dacica zbog izdaje drzave. Nema tacke za srbiju protiv eu i nato. Nema tacke otvaranje vojne baze rusije u nisu. Nema tacke konfiskacija sve imovine politicara od 90tih do danas koji su ucestvovali u vlasti i uzeli ogromno bogastvo. Nema tacka da se svi ovi gore obavezu da ce ukoliko za godinu dana budu bogatiji da ce podneti ostavku i biti im uzeta kompletna imovina. Nema tacke da srbija proglasi bankrot i prestane da se zaduzuje. Nema tacke pokretanja proizvodnje, vracanja imt, pkb, nis, cementara, zelezara, aerodroma itd u ruke drzave. Nema tacke nema tacke nema tacke. Obicna prevara. Kao i dosada, od mene vise ni glas za vas bruke jedne kriminalne.

Оставите коментар