Александар Вучић: Готово сам сигуран да ће се открити убица Оливера Ивановића

Новинарима је подељено и саопштење у коме се тврди да су аутори серијала „Рикошет“ открили да чауре пронађене на месту убиства Ивановића не одговарају оружју из којег је пуцано

Оливер Ивановић (Фото: Танјуг)

СМЕДЕРЕВО – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је готово сигуран да ће убиство Оливера Ивановића бити откривено.

„Не знам колико је времена потребно, али готово сам сигуран да то злодело неће бити неоткривено”, рекао је Вучић у Смедереву одговарајући на питања новинара у вези са јучерашњом конференцијом за штампу продукције „Рикошет”, која ради на серијалу о убиству Оливера Ивановића.

Вучић каже да је нешто о томе данас видео у новинама, али није имао времена да чита тако да нема никакву информацију.

(Танјуг/Политика, 5. 7. 2018)

Рикошет специјал: Ко је убио Оливера Ивановића?

Новинар и главни уредник  серијала „Рикошет специјал – Ко је убио Оливера Ивановића“ Предраг Поповић оценио је јуче да постоји доста паралела између случајева Ивановића и Славка Ћурувије, јер су обојица неколико месеци пре убиства били изложени нападима представника власти и „режимских“ медија.

„Када се погледају саопштења и пропагандне поруке упућиване неколико месеци пред убиство Ивановића, шта су говорили режимски медији и представници владајуће странке, и када се погледа кампања којој је био изложен Ћурувија, види се да је рукопис исти и да се ништа није променило“, сматра Поповић.

Новинарима је подељено и саопштење у коме се тврди да су аутори серијала Рикошет открили да чауре пронађене на месту убиства Ивановића не одговарају оружју из којег је пуцано.

Аутори серијала тврде да информацију о чаурама има и МУП Србије и надлежне институције на Косову и да су „одређена званична лица“ померале чауре непосредно након злочина.

На конференцији за новинаре у Медија центру НУНС у Београду говорили су Предраг Поповић и адвокат Наташа Тошић, као правна заступница продуцента серијала „Рикошет“ Саше Мирковића, бившег председника Скупштине општине Зајечар.

Поповић тврди да су против Ивановића, као и против Ћурувије 1999. године, коришћене исте квалификације, попут „страни плаћеник“ и „домаћи издајник“.

„У појединима саопштењима само могу да се замене имена. Где се помиње Ћурувија као страни плаћеник и домаћи издајник на исти начин се недавно помињао и Ивановић“, указао је Поповић.

Поповић сматра да се данас у Србији практично суди мртвом Ивановићу тврдњама да није убијен из политичких, него из криминалних и личних разлога.

„Стиче се утисак да се ова власт, пре свега Александар Вучић, не плаши само трагова него и трагача. Споран је свако ко постави питање“, тврди Поповић, уредник серијала „Рикошет специјал – Ко је убио Оливера Ивановића“.

Поповић не верује ни да ће оптужени за убиство Ћурувије бити осуђени, већ сматра да је суђење покренуто само како би Вучић, министар информисања у то време, „опрао руке“.

„Вучић као министар информисања је одбијао да говори о убиству Ћурувије са објашњењем: Па, ево убијен је Харис Бркић, кошаркаш Партизана, па нико не пита министра спорта ко је одговоран“, испричао је Поповић.

Наташа Тошић, бранилац Саше Мирковића, тврди да је њен клијент изложен претњама због тога што је продуцент серијала Рикошет о убиству Ивановића.

Она сматра да је Мирковић „жртва политичког прогона“ и да је лажно оптужен за штету нанету Зајечару, у време када је био председник скупштине општине.

Мирковић је био најављен као говорник на конференцији за новинаре, али се није појавио.

Конференцији су, иначе, присуствовала двојица маскираних младића који су саопштили да долазе из „Покрета уједињених фантома“ и да је њихов циљ да на сатиричан начин прикажу стање у „апатичној и несрећној“ Србији.

Најављено је и да ће серијал „Рикошет – Ко је убио Оливера Ивановића“ прво бити приказан у Бриселу и да ће тада бити представљен и цео тим Рикошета.

(ФоНет/УНВ, 5. 7. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар