Видовданска премијера: Косово између неба и земље

Серијал смо правили да бисмо се сви заједно подсетили зашто нам је све ово у вези са Косовом и Метохијом толико важно и зашто се то не може прескочити ни мењати, каже свештеник Ненад Илић

Извор: Јутјуб

Екипа која је радила на документарном серијалу о кључном значају Косовског предања за српски национални идентитет, одлучила је да поводом овог Видовдана постави целу серију на Јутјуб иако још увек није било њене телевизијске премијере.
Уморили смо се од бесмислених неспоразума са конкурсним комисијама РТС-а. Серијал смо правили да бисмо се сви заједно подсетили зашто нам је све ово у вези са Косовом и Метохијом толико важно и зашто се то не може прескочити ни мењати.

Уз помоћ српских национално свесних интелектуалаца и десетина грађана са Косова и из уже Србије, направили смо у серији од три једночасовне епизоде озбиљну анализу следећих тема:
Место нације и национализма у данашњем свету.
Косовски мит и национални митови других нација.
Колико је живо Косовско предање у српском народу.
Како је Косовско предање настајало и мењало се кроз историју.
Значај Косовског предања за наш заједнички живот…
и многих других.

Настајање серије је до сада помогло неколико институција, укључујући и Министарство културе, више појединаца из земље и света. Због тога што серија завршена пре више од годину дана још увек није ушла у ТВ програм, финансије још нису довршене. Свесни смо да овај корак може да угрози то финансијско заокруживање, али наша обавеза је да представимо серијал широј публици док још цео процес са изнуђивањем нашег добровољног прихватања независног Косова још није завршен.

Искористимо Видовдан да се заиста подсетимо због чега нам је важан. Да се покајемо и саберемо. Молим вас да ово поделите што већем броју ваших пријатеља. Ако поделите, можда можете само да напишете: „Делите даље.“
Ако је неко у могућности може да дâ свој финансијски допринос уплаћивањем прилога помоћу ПејПала а преко линка који се налази испод видеа на Јутјубу.

Свети Кнеже, свети косовски јунаци и сви свети српски ратници до данас, молите Бога за нас, да вас будемо достојни.

Свештеник Ненад Илић

Погледајте још

Advertisements


Категорије:Преносимо

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s