Апел за одбрану КиМ у Кикинди: Није тренутак да се дигну руке и Косово пусти у УН

На представљању Апела за одбрану Косова и Метохије у Кикинди говорили су председник ДСС-а Милош Јовановић, некадашњи министар за КиМ Слободан Самарџић и професор Филозофског факултета у Новом Саду Срђан Шљукић

Апел за одбрану КиМ у Кикинди

Лидер ДСС-а Милош Јовановић изјавио је да је Влада из 2007. одбила предлог сличан правно обавезујућег споразума који данас нуде председник Александру Вучићу.

„То нам је тада сервирао Волфганг Ишингер и ми смо рекли да нећемо. Запад, који ради темељно и стрпљиво, тада је одлучио: ‘учинићемо да хоћете’”, рекао је Јовановић на трибини у Кикинди.

Он је оценио да је „враг однео шалу” и додао да ће ако Вучић буде урадио оно што говори, то бити чин велеиздаје.

„Као да је Месија или Богом дан да један човек реши тај проблем. Немојмо да дајемо правно покриће за сецесију, већ реафирмишимо међународно право”, оценио је председник ДСС.

Он је казао да би прихватање сецесије КиМ отворило геополитичке проблеме и стварање велике Албаније.

„Али, то није крај, онда би уследило отварање питања Рашке области, па питање југа централне Србије, а ако власт овако настави и Ниш ће постати албански”, закључио је Јовановић.

Милош Јовановић и Слободан Самарџић у Кикинди

Некадашњи министар за КиМ Слободан Самарџић оценио је да је правно обавезујући споразум у ствари „документ о признању Косова”.

„Имамо две сталне чланице Савета безбедности УН које би ставиле вето, пет чланица ЕУ које не признају независност, и још стотинак држава, али ако наши потпишу други неће имати разлог да га не признају”, рекао је Самарџић.

Професор Филозофског факултета у Новом Саду Срђан Шљукић рекао је да сада није „нипошто тренутак да се дигну руке од свега и да се Косово пусти у Уједињене нације”.

„Реалност је променљива категорија и мења се и више нема времена санкција као 1992. или бомбардовања 1999. године”, оценио је Шљукић.

(Сајт ДСС-а)

Апел за одбрану КиМ у СмедеревуCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Самарџићу и срадници, где сте били и шта сте радили кад је Косово прогласило независност, јер сте били саучесник у власти В. Коштунице?
    Можда сте тек сад то чули?

  2. Упркос бедним кукавицама и слугама запада на челу Србије, присетимо се солидарности покојног председника социјалистичке Боливарске Републике Венецуеле Уга Чавеза, иза чијих дела и сада стоји патриотски и победнички део венецуеланског народа предвођен левичарским председником Николасом Мадуром у борби за своју отаџбину против спољашњег и унутрашњег непријатеља: “САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије провинције Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком.
    Косово припада Србији и у историјском и у географском смислу. Косовска независност је неприхватљива, то је врло опасан преседан за цео свет.“ – поручио је државник Уго Чавез.

Оставите коментар