Москва: Вучић с Путином и Нетанијахуом на војној паради и челу колоне Бесмртни пук

Вучић је, како је раније најављено, носио слику свог деде, а Путин свог оца

Фото: Танјуг

МОСКВА – У Москви је данас одржана парада поводом велике победе Русије у отаџбинском рату којој је , на позив руског председника, присуствовао председник Србије Александар Вучић. Паради на московском Црвеном тргу, поред Вучића од страних државника присуствовао је још само премијер Израела Бенјњамин Нетанијаху. Централним московским тргом парадирало је  13.000 војника, више од 150 комада савременог наоружања и војне технике, као и 75 авиона и хеликоптера. Ове године Црвеним тргом су прошле 33 чете војника, а војну технику предводио је  тенк Т 34-85, иначе главни совјетски тенк у Другом светском рату. Председник Србије је са својим руским колегом, после Параде, положио венац на споменик Незнаном јунаку, а потом и цвет на спомен плоче градова хероја.

Такође председник Србије присуствоваће и пријему у Великом кремљанском дворцу.

Фото: Танјуг

Председник Вучић у шетњи „Бесмртног пука” у Москви

Председник Србије Александар Вучић завршио је данас дводневну посету Москви учешћем у шетњи „Бесмртног пука”, носећи фотографију свога деде Анђелка Вучића.

Шефа српске државе да учествује у шетњи „Бесмртног пука”, позвао је председник Александар Путин, на чији позив је Вучић боравио у дводневној посети Москви.

„Моји родитељи су нашли фотографију покојног деде којег су усташе убиле, тако да ћу ја ићи поред председника Путина да покажем да желимо да сачувамо памћење на оне који су страдали од фашизма у то тешко време и са жељом да се то време никада не понови”, изјавио је раније данас  Вучић.

Шетња „Бесмртни пук” је део обележавања Дана победе, а у оквиру манифестације грађани Русије у шетњи Москвом носе портрете својих рођака који су учествовали у Великом отаџбинском рату.

Председници положили венце на споменик Незнаном јунаку

Фото: Бета/АП

МОСКВА – Председник Србије Александар Вучић данас је заједно са председником Руске Федерације Владимиром Путином и премијером Израела Бенјамином Нетанијахуом положио венац на споменик Незнаном јунаку у Москви.

Председници Вучић, Путин и Нетанијаху венце су положили након традиционалне Параде победе, којом се обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом.

Интониране су и химне све три земље, а председници ће затим положити и цвет на спомен плоче градова хероја.

(Танјуг/Политика, 9. 5. 2018)

Погледајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар