Михаило Меденица: Наредни Ђурђевдан да славимо у Црној Гори која се не стиди себе!

Рођенданска честитка поводом десет година сајта ИН4С

Да је среће да данас не пишем овај коментар. Да је среће да нема потребе деценију равнати с вековима. Да је среће да тако мало није толико велико, али није те среће. Није још, али мрак је вазда најгушћи пред зору па се тако, надајући сванућу и радујем десетогодишњици нашег ИН4С-а, зороноши и баштинику онога што поган покушава да сатре у Црној Гори!

Рекох, да је среће да нема потребе деценију равнати с вековим, но није наша Црна Гора те среће, па ова деценија борбе, од Ђурђева дана 2008. године, јесте управо одбрана векова слободе, светосавља, части, поштења, чојства, свег онога због чега тако мала јесте тако велика Црна Гора а што фукара с толиким презиром и приљежношћу жели да потре, сатре, учини да никад постојали није, но…

Е, па неће моћи, вала! Не док је ИН4С-а, не док је куражи да упркос свему постоји, траје… а мало је тога што безумници нису покушали како би нас ућуткали, како би утамничили истину, како би постојала и живела само њихова реч, погана, лажна, клеветничка, пуна мржње, обести и пасјалука према свему и свакоме ко није део срамотне приче о некаквом Монтенегру!

Док је овог прозора који поносно гледа пут слободног Ловћена, Комова, Дурмитора, мора… неће њихово зло надвисити наше добро, јер наше добро је Црна Гора, оно чему су нас векови научили и заветовали да не дамо без обзира на цену јер – слобода цену нема!

Да је среће, поновићу, да се данас има славити шта друго а не борба, насушна и одсудна борба, за нашу Црну Гору, да није било потребе за овим порталом, да се псине нису тако бесно отргле с ланца па кидишу, да није ИН4С свако од нас којем је Црна Гора на срцу, да неколицина не туку битке с армијом пошасника, но…

Нисмо још те среће али на срећу ево прослависмо деценију постојања, трајања у грчу хоће ли нас бити сутра, грозничаве трке с временом да се погани одговори на сваки покушај преименовања суштине наше Црне Горе у њихов пашалук – Монтенегро, да се не да на свето српство, пресвету Српску православну цркву, језик праотачки, идентитет божји, корен, истину о Црној Гори као српској Спарти заиста, немањићкој благој стопи, испосници искушеника који нису жалили живота за част, морал, образ…

Све оно што покушавају да нас убеде да је на продају, да се може парчат и коцкат, да је могуће постојати још једино у безличју и ђавољој нафаки погани да нас растребе и раскорене ко копрену заборављајући да овај портал није настао из нужде и страха већ храбрости и љубави, а то га чини чуварем лучи којом је сијала наша Црна Гора и којом ће поново засијати, јер нема те цене и нема тог компромиса пред којим ће се устукнути и дозволити манитим косачима да нашу Црну Гору начине откосима њихове опсене и бруке од Монтенегра!

Нема компромиса нити ће га бити, јер ИН4С чува векове за векове а не пијане ноћи за мамурна јутра!

Нека је на спасење и здравље прво десетлеће, даће добри Бог да наредни Ђурђевдан славимо као што су нам прађедови славили – у Црној Гори која се не стиди себе, у Црној Гори који брата до Србије и Русије нема, у Црној Гори над којом Његош поносно бди, у Црној Гори у којој ће Монтенегро бити онај мрак који нетрагом нестаје пред сванућем које је ту, чека на нас, вапи да се окуражимо и призовемо га оном – Мило, доста је било!

Ућуткати нас и уплашити неће, будите убеђени у то баш као што и фукара зна, јер толико је пута покушала али јој се изјаловило и обило ко пена таласа о хриди истине!

Срећна деценија борбе за векове – ћераћемо се још, што велики Матија Бећковић каза!

Све за нашу Црну Гору – нашу Црну Гору ни за шта!

(ИН4С, 5. 5. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар