Александар Вучић: Војна неутралност Србије није препрека за развој сарадње са НАТО

Вучић је у разговору са председником Парламентарне скупштине НАТО-а истакао да чврста позиција војне неутралности Србије није препрека за развој сарадње са НАТО-ом, већ је у интересу јачања регионалне стабилности

Александар Вучић и Паоло Али

Председник Србије Александар Вучић и председник Парламентарне скупштине НАТО-а Паоло Али констатовали су да између Србије и НАТО-а постоји интензивиран дијалог на највишем нивоу. Али је нагласио да НАТО поштује војну неутралност Србије и да сарадњу дефинише према својим потребама.

Вучић је у разговору истакао да чврста позиција војне неутралности Србије није препрека за развој сарадње са НАТО-ом, већ је у интересу јачања регионалне стабилности, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Али је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и јачања сарадње у региону Западног Балкана.

Вучић је нагласио значај сарадње са Кфором како би се осигурали безбедност и опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Председник Вучић и Али су се сагласили да учешће делегације Скупштине Србије на годишњим заседањима Парламентарне скупштине НАТО-а, у својству придруженог члана, доприноси међусобном разумевању, наводи се у саопштењу.

Председник Парламентарне скупштине НАТО-а разговарао је са и премијерком Аном Брнабић.

(РТС, 19. 4. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар