Приштински Експрес: Тачи наредио да Ђурића воде с лисицама по Приштини

Тачи је наредио полицији да доведе Ђурића до Приштине и да га понизе тако што ће га водити као криминалца, са лисицама на рукама и сагнуте главе

Привођење Марка Ђурића (Фото: Танјуг/АП//Висар Крyезиу)

Председник Косова Хашим Тачи наредио је да се после хапшења у Митровици директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић доведе у Приштину и да га вуку улицама Приштине како би га понизили, пише портал gazetaexpress.com, позивајући се на домаће и међународне изворе.

Како наводи овај медиј, Тачи је претходно у свој кабинет позвао првог заменика премијера Беџета Пацолија, министра унутрашњих послова Фљамура Сефу и директора Полиције Косова Шпенда Мађунија и ту им дао инструкције како да поступе на северу Косова, где су послате елитне јединице полиције.

Извор који је био на састанку рекао је за gazetaexpress.com да је председник Србије Александар Вучић телефоном позвао Тачија и запретио да ће, како су навели, „довести војску до границе са Косовом“, преноси Бета.

После тог разговора Тачи је наредио полицији да доведе Ђурића до Приштине и да га понизе тако што ће га водити као криминалца, са лисицама на рукама и сагнуте главе.

Међународни званичници су за тај портал казали да постоји страх да је јучерашњи догађај сценарио поделе Косова.

„Стварање нових околности, почетак немира на северу би довео до стварање нове ситуације, после које би Србија ишла напред са идејом поделе Косова“, казао је један западни дипломата.

Премијер Косова Рамуш Харадинај је остао ван јучерашњих догађаја, наводи портал gazetaexpress.com.

Марко Ђурић је данас, на конференцији за новинаре, навео да су га припадници РОСУ ударили више пута, упирали пушку у стомак, правили селфије у транспортерима, покушавали да га понизе, певајући разне песме.

“Селфи” у транспортеру

„Да није било једног позива из Београда, потпуно је јасно да би се насиље и терор над Србима у Митровици наставило“, навео је Ђурић, у обраћању новинарима, али није желео да каже о ком се позиву ради.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 27. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Ако сте случајно заборавили народну пословицу:
    “Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се лупају”…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading