Милорад Додик: Хапшење Ђурића недопустиво понижење Србије

„То је ароганција која је похрањена подстицајем које приштинске власти добијају од страног фактора у покушају да манифестују своју власт на простору Косовске Митровице“, рекао је Додик

Милорад Додик (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за „Радио Београд 1“ да су догађаји на северу Косовске Митровице груба манифестација силе и недопустиво понижење Србије.

Додик је поручио да се солидарише са директором канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем и људима на Косову и да му је жао због инцидената.

„То је ароганција која је похрањена подстицајем које приштинске власти добијају од страног фактора у покушају да манифестују своју власт на простору Косовске Митровице“, рекао је Додик.

Додао је да верује да ће Београд адекватно одговорити и истакао да је хапшење представника државе Србије у јужној покрајини догађај без преседана.

(РТС, 26. 3. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Није само ухапшен, има хапшења у којима се неко само спроведе, без лисица, без сагињања. Ово је било најтеже понижење Србије и њених власти, помно снимано и одмах објављено да цео свет види српске руководиоце – „кршитеље закона“. Што се мене тиче – законито, то просто тако иде … Како ове власти раде, такав им је резултат.

    Српске власти већ годинама понижавају грађане Србије, и то никако не може да изађе на добро. Толико фалсификата и лажи, толико кршења закона и демократије – толико нама знаног из комунистичког раздобља, толико ниподаштавање јавности и грађана … није добро, није добро.

    С овом влашћу Србија иде у понор. Све ће да се заврши новим празним и лажним изјавама, пропагандом, наводним окупљањем грађана, неделотворном политиком.

    У свету нормалних земаља одговор би морао бити брз и реципрочан: шиптарског званичника на исти начин ухватити и измалтретирати, у најмању руку. Али, Србија није држава.

  2. Briselski sporazum na delu

Оставите коментар