Јегор Холмогоров: Русија не да антихристу да завлада светом

Немојмо заборављати мистичко, религиозно-филозофско значење које атомско оружје има за Русију. Јер, није случајно што је Провиђење решило да се атомски центар појави баш у Сарову, под покровитељством преподобног Серафима

Јегор Холмогоров

Владимир Путин је 1. марта 2018-те окренуо страницу историје, објавивши да је у Русији почела производња нових видова наоружања које америчку противракетну одбрану чини `у корену` бесмисленом.

У суштини: он је тиме објавио најскупље војно-техничко банкротство у историји.

Американци су енорман новац уложили у слепу улицу војно-техничког прогреса рачунајући да ће имати посла са традиционалним слабим тачкама нуклеарног наоружања, али је Путин објавио да су руски произвођачи оружја напросто изашли из тих координата.

У суштини, Русија је – не на корак, као у случају космоса – већ за целу епоху претекла Сједињене Државе и ушла у нову фазу војно-техничког развоја у којој нуклеарни пројектили имају велике маневарске способности и неограничени домет јер ће их покретати атомски мотори, па ће тако бити неухватљиви за америчку ПРО.

То је нуклеарно оружје нове генерације које ће натерати Американце да престану да сањају о разоружавању Русије, а даће им и прилику да израчунају колико су новца потрошили на погрешну инвестицију (ПРО).

Базична компонента новог руског нуклеарног арсенала биће интерконтинентална балистичка ракета «Сармат». Она је још увек класично нуклеарно оружје, али доведено до савршенства. Јер,примера ради, за припреме за старт му је потребно само 30 секунди, што значи да не може – тим пре што се налази у сјајно заштићеним шахтама у дубини сибирских планина – бити лиминисано масовним ударом крстарећих ракета којима је потребно много више времена да стигну до тачака са којих биле лансиране.

Американци највеће шансе за удар имају са подморница у Северном леденом океану, али „Томахавци” не могу на време стићи до „Сармата” постављених у Краснојарском крају.

А способност „Сармата” да стигну до Америке преко Јужног пола значи да ће према њој летети изнад територија где нема америчке ПРО. Зато ће они, уместо зида на граници са Мексиком, морати да постављају нешто сасвим друго.

Још страшнији утисак на потенцијалног противника оставио је хиперсонички крстарећи блок „Авангард”.

У суштини, то је нуклеарна бојева глава са атомским мотором која се креће попут крстареће ракете која може да мења и смер и висину, да заобилази (америчку) ПРО и да измиче антиракетама захваљујући великој брзини.

Путин је тај блок описао као ватрену куглу, али је најважније то што она гарантовано стиже до одабраног циља. Пресретање таквог блока оним чиме располаже Запад напросто је незамисливо.

Као гарнирунг, Путин је навео крстареће ракете са атомским мотором које имају неограничени домет, плус – подводне супербрзе убице носача авиона и атомских подморница, а то је окосница америчке нуклеарне моћи.

Све ово заједно значи (чак и ако у ономе што је Путин изнео постоје нека претеривања) да је војно-политички пројекат Америке доживео крах јер је следио лажни циљ.

Напросто је изгубила смисао геополитичка кула од карата коју је Вашингтон подизао поред западних граница Русије. Исто важи и за авантуру у Украјини јер ни са њене територије америчке ракете не би имале предности за пресретање или први удар. Јер, колико год удара да би Американци успели да нанесу по Москви – то ни њих ни њихове савезнике не би спасило од брзог уништења.

Зато своју радњицу у Кијеву могу мирне савести затворити.

Експерти су већ израчунали да би САД а пресретање једног јединог „Сармата” било потребно 48 антиракета. А то значи да би њих један „Сармат” – који кошта колико цео тенковски батаљон – коштао 48 тенковских батаљона. А то је прескупо чак и за САД. Американци имају јачу економију, али однос ипак није 1:48.

Пошто ће им бити тешко да признају да иду погрешним путем, Американци ће вероватно настојати да е још више приближе нашим балистичким ракетама, у нади да ће моћи да изведу разоружавајући удар.

Са математичком неизбежношћу треба очекивати да ће Казахстан кренути путем Украјине јер се само из те земље могу теоријски `дохватити` наше нуклеарне шахте по Сибиру. А то за Русију може бити најозбиљнији геополитички изазов.

Американци ће се активирати и на Арктику, не би ли дошли у прилику да Русије држе у шаху по целој дубини територије. То је за Вашингтон веома примамљива идеја.

Али, пошто су суочени са великом вероватноћом ракетног удара преко Јужног пола – покушаће да преиспитају неутрални статус Антарктиде и да тамо поставе своје противракете.

Из истог разлога ће покушати да успоставе чврсту војно-политичку контролу бар на неким земљама Латинске Америке и да реше „кубански проблем”.

Сједињене Државе ће, дакако, учинити све да саме створе оружја слична онима која је обнародовао Путин, али им то стратешки ништа неће донети јер Русија не тежи превентивном нуклеарном удару јер јој је сасвим довољно постојање гарантованог међусобног уништења које све тера на мирољубивост.

За то су технологије које је представио Путин сасвим оптималне.

Научно-технички пробој који је он објавио има епохални значај. Само, није ствар у томе што ће његова чудо-оружја уразумити Запад јер је то најмање вероватно. Чак ни у томе што је „император Путин”, како се неки већ шале, направио „Звезду смрти”.

Важније је што ће атомски мотори о којима је говорио – ако се добро покажу и уђу у серијску производњу – означити транспортну револуцију и донети радикалне промене у начину живота и у Русији и по свету.

То ће бити позитивни технички преврат који ће изменити свет као што су га некада промениле пара и мотор са унутрашњим сагоревањем. Само што ће то бити живот са незамисливим брзинама, налик метеору.

Ако Русија уистину стане на чело такв научно-техничке експанзије – то ће значити да наша достигнућа у развоју човечанства могу надмашити достигнућа Запада.

Немојмо заборављати мистичко, религиозно-филозофско значење које атомско оружје има за Русију. Јер, није случајно што је Провиђење решило да се атомски центар појави баш у Сарову, под покровитељством преподобног Серафима.

С обзиром на то да је најважнији глас Православља и једина православна велесила у савременом свету – Русија нема право да било коме дозволи да насилно прекине наш пут сведочења божанске Истине.

Ми смо они који не дају антихристу да завлада светом.

Стога безбедност Русије није чисто политичка већ мистичка и метафизичка чињеница у постојању света.

А нема и не може бити никакве сумње да је нуклеарна моћ централни фактор безбедности Русије.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Факти/Борба за веру, 14. 3. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Bez uvrede – ovo je zloupotrba vere zarad vladanja masom od strane sovjetskih komunista, *opijum za narod*.
    Naucna dostignuca ovde pomenuta su prepisana (da ne kazem ukradena) sa opet oblacenog zapada. (neka vam objasne beogradski komunisti Ne postoji NATO štit za nove ruske „vatrene lopte“ https://www.youtube.com/watch?v=2Rx8yan4K-c , na otprilike 4-40)
    Tako. Pa ako ste ovisni o opijum izvolite!

Оставите коментар