НП Отаџбина: „Српска листа“ ће гласати за споразум о демаркацији границе „Косова“ и Црне Горе

Tа иста Српска, или боље рећи шиптарска, листа је подржала закон о ратним ветеранима терористичке ОВК која је још давне 1997. године од стране безбедносних органа Републике Србије проглашена за терористичку организацију

Иако је све било договорено између Александра Вучића и Хашима Тачија да „Српска листа“ подржи споразум о демаркацији између сепаратистичких власти из Приштине и Црне Горе београдски избори су спречили да се овај договор преточи у дело.

Разлог, председник Србије је сматрао да једно такво гласање у скупштини Косова може да снизи рејтинг Српске напредне странке уочи избора у главном граду. Оно што је сигурно је да ће сепаратистичка посланичка „Српска листа“ већ следеће недеље гласати за овај споразум о демаркацији чиме ће ови тзв. народни представници заједно са својим творцем Александром Вучићем још једном погазити Устав Републике Србије.

У то не треба сумњати, јер та иста Српска, или боље рећи шиптарска, листа је подржала закон о ратним ветеранима терористичке ОВК која је још давне 1997. године од стране безбедносних органа Републике Србије проглашена за терористичку организацију. Такво понашање „Српске листе“, сетимо се, критиковао је покојни Оливер Ивановић.

Пре неког времена иста та „Српска листа“ је минутом ћутања одала пошту преминулом борцу ОВК, а то су правдали тиме да су доведени у заблуду пошто нису знали албански језик.

Па и сутра, када у сепаратистичкој скупштини тзв. републике Косово буде на дневном реду закон о војсци Косова, не треба сумњати да ће га она прихватити уз објашњење да је то ипак у интересу српског народа на Косову и Метохији. Само је први пут тешко да се изда а онда се то ради по навици као што то данас раде сепаратистички српски посланици.

Оно о чему се данас говори на северу Косова и Метохије јесте да су челници те „Српске листе“ злоупотребили новац за плате просветних радника на северу Косова и Метохије. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је против тога да српски професори примају плату из два извора, из Приштине и Београда, него да морају бити искључиво на платном списку сопствене државе тј. Београда. Ако је тако, а јесте тако, онда новац који је стигао од сепаратистичких власти из Приштине градоначелници са „Српске листе“ били су дужни да врате Приштини. Многе индиције говоре да је тај новац завршио у рукама Српске напредне странке у Београду зарад бројних избора који су се задњих година у Србији одигравали.

А када су у питању избори, бројне екипе Срба пре свега са севера Косова за потребе Српске напредне странке активно су учествовали на последњим локалним изборима у Србији. Предводио их је већ чувени Зоран Милојевић Зеља са нерегистрованим џиповима и ладама нивама. Срби које је он предводио запослени су у Цивилној заштити и Ватрогасној служби на северу Косова и Метохије. Ове службе иначе финансира Влада Србије. Дневнице и трошкове њиховог боравка у бројним градовима Републике Србије где се локални избори одржавају опет сносе порески обвезници државе Србије а све у интересу Српске напредне странке. Познати су по бројним агресивним поступцима и инцидентима током локалних предизборних кампања према политичким неистомишљеницима. Примера ради, поменути Зоран Милојевић има више кривичних пријава које се нажалост не процесирају.

Подршка за овакво насилничко понашање долази директно од председника Републике Србије. Његош је за такве знао да каже: „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“.

Косовска Митровица, 8. 3. 2018.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s