Александар Дугин: Надам се да Србија неће признати независност Косова

Запад фактички уништава идентитет Срба и то може да се погорша због ЕУ. Али српски народ је већ преживео толико тешких дешавања и сигуран сам да Срби све могу, рекао је Дугин

Александар Дугин (Извор: Печат)

Руски геополитичар и филозоф Александар Дугин боравио је прошле недеље у Београду где је промовисао српско издање своје књиге „Мрежни ратови“ која се бави новом методама којим САД желе да утичу на дешавања и друштвене промене у другим државама.

Дугин је у интервјуу за Правду рекао да Русија не уцењује Србију да мора да бира између ње и Запада, али да нема ни стварно добрих предлога за Србију.

Дугин је рекао да не жели да критикује српску власт, имајући у виду тешку ситуацији у којој се земља налази, али да је јасно да народ Србије не жели у ЕУ. Он је похвалио то што Србија није увела санкције Русији, и изразио наду да Србија неће признати независност Косова.

– Срби су народ који је толико преживео и толико херојски бранио своју слободу тако да и ми имамо шта да научимо од Србије. Запад фактички уништава идентитет Срба и то може да се погорша због ЕУ. Али српски народ је већ преживео толико тешких дешавања и сигуран сам да Срби све могу – каже Дугин.

Дугин је рекао да можда српска власт не одражава очекивања народа, али да је то унутрашње питање Србије.

Дугин у интервјуу говори и о учешћу Русије у рату у Сирији, али и односу православља и ислама.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 5. 3. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар