Свештеник Ненад Илић: Мушко-женско

Свештеник Ненад Илић

Цивилизацији је можда недостајало веће прихватање женског принципа, али уместо тога десило се пародијско феминизирање мушкараца и маскулинизација жена с друге стране

Док сам стајао на аутобуској станици наишао је буљук бучних девојчица из оближње школе. Нижи разреди средње. Лепа деца, девојке већ. Толико су се оне дерући ми се иза леђа трудиле да мушки псују, па и да то звучи прљавије него мушки, да сам почео да размишљам о нечему што ми често пада на памет.

Можда је међу многим експериментима, експеримент са брчкањем по односима међу половима ипак најопаснији који се одвијао и одвија у овој цивилизацији.

Смањењем разлика смањује се и међусобна привлачност полова. Последице већ видимо.

Цивилизацији је можда недостајало веће прихватање женског принципа, али уместо тога десило се пародијско феминизирање мушкараца и маскулинизација жена с друге стране.

Неупоредиво је мање уткано женског принципа у ову болесну цивилизацију него што су заправо жене наивно посегнуле за мушким улогама и почеле да се драматично мењају одричући се женског принципа.

А можда ми се само чини да код нас те промене изгледају некако сировије и болно још видљивије него тамо одакле су потекле.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)Категорије:Преносимо

Ознаке:,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s