Небојша Малић: Косово – страх и очај у НАТО сатрапији

Такозвана независна држава Косово заиста нема шта да слави. Нити је независна, нити је држава, нити има било какву будућност

Ресторан Бела кућа, у националном парку Шар планина, недалеко од Призрена,  популарна је туристичка дестинација (Из фото есеја Гардијана)

Не би био 17. фебруар да западна штампа, тај саучесник НАТО агресије од 1999. наовамо, не слави независност тзв. Косова. Из неког разлога, фото-есеји су изузетно популарни, ваљда као контраст између онда и сада. Дабоме, та пискарања служе да се понови градиво о геноцидним српским агресорима, недужним Косоваријанцима, и племенитом НАТО који је демократски бацао хуманитарне бомбе. Ту и тамо неуким фотографима, новинарима и уредницима поткраде се детаљчић истине, попут карте велике Албаније у фото-есеју Гардијана који Косово (без ироније) представља као „51. државу САД“:

Косовски стражари током цеременије промене заставе (из фото есеја Гардијана)

Са ове стране Атлантика, Њујорк тајмс је исто послао фотографа да напише хвалоспев Косовијанској неовисности. Кад оно:

Био сам запањен колико је неумољиви оптимизам Косовара устукнуо пред губитком илузија. Људи су погнути под теретом очајања и свеопштег гнушања пред оним што виде као корупцију власти.

„Кунем се богом, да нису толики дали животе за ово, рекао бих ‘ајде да се вратимо на како је било пре,“ вели ми један човек. „Живели смо боље тада, имали више могућности.“

То што говори је права јерес на Косову, па није хтео да му се објави име из страха да не испадне недовољно родољубив. Страх је за многе реалност живота.

Извор: Њујорк тајмс

Стани мало, на слободном, демократском, прозападном и ЕУропском Косову, Шиптари живе у страху ако се случајно сазна да су недовољно родољубиво разговарали са западним фоторепортерима? А у наводно гнусној, фашистичкој, назадној Србији тобож’ угњетени борци за људска права и остали НАТОиди лају на сав глас по свим медијима и… ником ништа. Невероватна ствар, та демократија.

Такозвана независна држава Косово заиста нема шта да слави. Нити је независна, нити је држава, нити има било какву будућност. Речима колеге Степског сокола од пре пар месеци:

Косово ће бити прво место у Европи где ће клатно историје почети да се креће у обрнутом правцу од садашњег. Нема теорије да ће Срби икада прихватити отимачину своје прадедовске земље и духовне колевке од стране албанских гангстера и западне авијације.

Јер ниједна империја не траје довека. Где су данас Османско царство, Аустро-Урарска, Трећи рајх, или чак енглеска „империја над којом сунце не залази“? Имајте то на уму кад вам нуде „сва царства овога свијета и славу њихову,“ у замену за службу Нечастивом.

Опрема: Стање ствари

(Сиви соко, 18. 2. 2018)Categories: Сиви соко

Tags: , , , , ,

Оставите коментар