Index.hr: Vučić i Kolinda posjetili Bozanića, pričali ispod portreta Alojzija Stepinca

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je predsjednika Republike Srbije i predsjednicu Republike Hrvatske

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić se na Kaptolu sastao s Bozanićem, a na sastanku je bila i Kolinda.

„Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 12. veljače 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru predsjednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar Kitarović.

U dužem, (četrdesetminutnom), otvorenom razgovoru razmotrena su pitanja koja se tiču odnosa vjernika Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Isto tako, dana je podrška da se dogovorom rješavaju otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije kako bi se što više učvršćivali dobrosusjedski odnosi i stabilan mir među dvjema državama“, priopćili su iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Zanimljivo, tik iznad stola za kojim je trojac sjedio visi portret Alojzija Stepinca. Upravo beatifikacija Stepinca je jedan od glavnih kamena spoticanja između Hrvatske i Srbije. Crkva u Hrvata, koju podržava dobar dio političara, Stepinca smatra svetim, dok je službeni stav Srbije da je on podržavao fašističku NDH u Drugom svjetskom ratu.

(Index.hr, 12. 2. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар