Сорос дао пола милиона евра да Велика Британија остане у ЕУ

Организација чији је донатор овај милијардер ради на опозиву брегзита

Џорџ Сорос (Фото: Бета-АП)

Док утицајни милијардер Џорџ Сорос политички ломи Виктора Орбана, у Бриселу се смешкају и по кулоарима га теше да претерује. Али истог тренутка када је јуче „Гардијан” објавио причу о томе да је Сорос дао скоро пола милиона евра како би организација „Најбоље за Британију” могла да се посвети пројекту лобирања за опозив брегзита и расписивања новог референдума који би дао шансу Великој Британији да остане у ЕУ – премијерка Тереза Меј је сматрала да треба да реагује.

Њен портпарол је рекао да Велика Британија неће расписати други референдум о брегзиту. „Став премијерке према том питању је јасан, земља је изгласала напуштање ЕУ, то је оно што ћемо урадити и неће бити другог референдума”, нагласио је портпарол.

Цитирајући стратешки документ до кога је дошао „Телеграф”, британски дневник је објавио да организација „Најбоље за Британију” има намеру да се фокусира на посланике британског парламента: да их убеди да гласају против коначног договора о брегзиту и да траже расписивање новог референдума.

(Политика, 9. 2. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар