КРУШЕВАЦ ШИРОКО: Канадски премијер доноси милијарду за индустрију чарапа

„Крушевац би могао постати светски центар чарапне високе моде и ја ћу учинити све да се то и догоди”, изјавио је канадски премијер Џастин Трудо

Џастин Трудо (лево) на састанку са директором Крушевачке недеље моде 

Канада, фебруара 2018. (С*ање ствари) – Премијер Канаде Џастин Трудо је данас свакако једна од најзанимљивих фигура у данашњој политици.

Познате су његове увек привлачне, занимљиве, наративне и дубоко промишљене чарапе у којима наступа на свим већим светским скуповима, као и то да не пропушта прилику да скрене пажњу на себе, као на пример јуче, одговарајући на питање представнице једне исто тако контроверзне феминистичко-хришћанске организације из Северне Кореје, пресекао и рекао да је боље користити реч „peoplekind“ уместо „mankind“.

Наводно због политичке коректности и због тога што је тај термин прикладнији јер укључује и жене, а не само мушкарце. Будући да се ова реч пре него што је он изговорио не појављује ни у једном речнику, па се чак ниједно и не спомиње на целом интернету, претпоставља се да је смислио на лицу места како би збунио жену која се залаже за добровољно помагање угроженим женама широм света.

Џастин Трудо (десно) са дизајнером својих чарапа

Но, баш на крају тог скупа, пришла му је представница организације Правда и једнакост за жене Србије Драгица Травица и упознала га са чињеницом да у Србији постоји град познат по чарапама и чије становнике у целом региону зову Чарапанима. Чувши за ову занимљивост, Џастин Трудо је одмах изразио жељу да посети тај град, односно Крушевац, првом наредном приликом, те да ће порадити на томе да канадски произвођачи чарапа инвестирају у чувене крушевачке погоне чарапа.

„Крушевац би могао постати светски центар чарапне високе моде и ја ћу учинити све да се то и догоди”, изјавио је Трудо након што је сазнао како је дошло до тог назива за Крушевљане и да постоји низ мањих фабрика у том граду који се озбиљно баве производњом чарапа, с великим ентузијазмом. упркос тешкој финансијској ситуацији.

Председник Србије Александар Вучић искористио је ову прилику да истакне да се лично заложио за напредак Крушевца и околине и да ће бити домаћин Џастину Трудоу који је за њега, како је истакао, од самог ступања на политичку сцену био нека врста узора.

Њуз.нет: Вучићеве чарапе у Давосу хит на Интернету (Извор)

За С*ање ствари: Милан Зонић



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

Оставите коментар