Александар Вучић: Постоје различити модалитети нормализације односа са Приштином

„Много је различитих модалитета, ја сам за то да не бежимо од решења и да не одржавамо замрзнуте конфликте, ја сам за то да немамо проблема и да наше проблеме не остављамо деци. Знам да ово не воли нико да чује, али то јесте поглед у бућност и одговоран приступ“, рекао је Вучић новинарима у Београду

Хашим Тачи, Федерика Могерини и Александар Вучић у Бриселу (Фото: Бета)

Београд  – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоје различити модели обавезујућег споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.

Према његовим речима, тај документ је поглед у будућност који треба да реши актуелне проблеме.

„Много је различитих модалитета, ја сам за то да не бежимо од решења и да не одржавамо замрзнуте конфликте, ја сам за то да немамо проблема и да наше проблеме не остављамо деци. Знам да ово не воли нико да чује, али то јесте поглед у бућност и одговоран приступ“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Према његовим речима, поједине земље предлажу модел две Немачке, док друге сматрају да би Србија и Косово требало да реше своје односе пре потписивања споразума.

„За танго је потребно двоје, потребно је да и неки други разумеју да морају да учине компромисе, а не само Србија, да би имали договор морају обе стране да буду подједнако незадовољне, или бар помало задовољне“, казао је он.

Упитан шта је реално очекивати, Вучић је одговорио да је успех ако се до договора дође. „Ако не дође до договора, то је још много изгубљеног времена за Србију и Србе“, рекао је Вучић.

Вучић је казао и да је противљење Шпаније за даље интеграције Косова „одлучна порука шпанског народа“ и најавио да ће шпански краљ Фелипе посетити Србију.

Он се осврнуо и на посету Косову током које је у Лапљем селу разговарао са грађанима, наводећи да ће за седам дана бити готова анализа шта је све од обећаног и урађено.

Ђурић: Државе чланице ЕУ немају усаглашен став

О правно обавезујућем документу данас је говорио и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који је прецизирао да још не постоји нешто што би био усаглашен правно обавезујући документ, који се очекује да Београд потпише са Приштином на путу ка ЕУ.

„Државе чланице немају усаглашен став по том питању“, рекао је Ђурић на питање новинара шта подразумева правно обавезујући документ.

„Врло је тешко рећи шта је правно обавезујући документ, јер државе чланице ЕУ немају усаглашен став по том питању. Али, ако га буду у неком тренутку имале и када га буду имале и када нам га буду представиле, ми ћемо се о томе изјаснити“,  рекао је Ђурић новинарима.

(Б92, 1. 2. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

 1. “Александар Вучић: Постоје различити модалитети нормализације
  односа са Приштином?!“

  Положај руку виђених ликова са слике, у висини или ниже пупка,
  а мало повише гениталија – несумњиво сугерише који ће то бити
  “модалитет нормализације односа са Приштином“.

  Драган Славнић

Оставите коментар