НП Отаџбина: Годину дана од паљења просторија Покрета у Косовској Митровици

Косовска полицијска служба, иако је пожар на време пријављен, није покренула никакву истрагу издајући саопштење да су узрок пожара неисправне инсталације. Гола неистина, јер пре нешто мање од пет година комплетне електричне инсталације су промењене. Очита је чињеница да је и КПС-у и Ватрогасној служби сигнализирано да на паљевину зажмуре

Пре скоро годину дана запаљене су просторије Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у Косовској Митровици. Просторије су лоциране у близини моста на Ибру у оквиру стамбене зграде са шест спратова. Пожар је био толико јак да је пламен досезао до трећег спрата а дим до петог. Због пожара, више од 20 људи је затражило помоћ у болници, док је двоје њих хоспитализовано јер су скочили са првог и другог спрата.

Иако је ватрогасна служба удаљена од просторија Народног покрета „Отаџбина“ око стотину метара, више од пола сата им је требало да стигну до места пожара, и то, тек онда када су станари зграде почели да се гуше и запомажу.

Косовска полицијска служба, иако је пожар на време пријављен, није покренула никакву истрагу издајући саопштење да су узрок пожара неисправне инсталације. Гола неистина, јер пре нешто мање од пет година комплетне електричне инсталације су промењене. Очита је чињеница да је и КПС-у и Ватрогасној служби сигнализирано да на паљевину зажмуре.

На конференцији за штампу одржаној на месту пожара чланови председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ Марко Јакшић и Славиша Ристић директно су оптужили ондашњег председника Владе Александра Вучића да стоји иза подметања пожара.

Разлог је био ауторски текст члана председништва Марка Јакшића поводом актуелних дешавања на мосту на Ибру која су се завршила политичким фијаском у одбрани српских националних и државних интереса на мосту.

Од времена када је текст „Косово дамо – зид не дамо?“ изашао до паљења просторија није прошло више од десет сати.

Косовска Митровица, 25. 1.2018.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар