Данас: Руски центар у Нишу неће добити дипломатски статус

Србија неће доделити дипломатски статус Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, пише лист Данас позивајући се на изворе у врху власти.

Извор: N1

Према наводима тог листа, на снази остаје одлука од 2014. године којом центар у Нишу није добио дипломатски статус.

Лист наводи и да у врху власти нису могли да добију потврду информација да је председник Србије Александар Вучић са председником Русије Владимиром Путином расправљао о томе да се нађе компромисно решење које би подразумевало специјални статус за особље, али не и за транзит робе.

(Бета/N1, 12. 1. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Овде је текст споразума руско-српског хуманитарног центра у Нишу!!! https://getosrbija.box.com/s/xbl6vm76mwiv6x44dhxr7wprm3a38dkm , а Американце и НАТО алијансу жуља тачка 20 овог овог споразума у којој је предвиђена и имогућност да Србија омогући Русима за опрему коју увози, привилегије и ослобађање од инспекције, царина, дажбина, пдв-а, ослобађање од аеродромских и лучких такси, такси за прелет, навигацију, итд итд, да увозе опрему колико хоће и без ограничења, да сви уговоре које потпишу са партнерима морају да буду у складу са законима своје државе, као и да сву опрему, залихе, материјале, технологују могу да увозе и извозе по свом нахођењу и без ограничења, баш исто онако као што су добили све америчко особље и припадници НАТО које борави у Србији.
  А још, Американци и НАТО особље су добили пун имунитет од хапшења, суђења итд…при било каквом кривичном делу да учине против појединаца-држављана Србије, њихове имовине или имовине државе!!!!
  Они желе да буду једини носиоци привилегија, имунитета и недодирљивости у Србији, која је наводно „војно неутрална“, па ако је тако, у најмању руку би било да све потписане споразуме са САД и НАТО суспендује или да са и са Русијом потпише сличне!!!
  Овде се види блискост Србије и НАТО, и испуњавање преузетих обавеза са свим привилегијама и имунитетима за Американце и НАТО алијансу!!!!!!!

  – Драшковић је потписао споразум о транзиту НАТО трупа 18.jуla 2005.g. https://getosrbija.box.com/s/bdd9c4009fe835a684a7
  -Тадић је потписао СОФА споразум 07.09.2006.год. https://getosrbija.box.com/s/tb1wbipn4ldvvkv4xntr
  – Споразум о снабдевању и узајамним услугама између МО РС и МО САД , потписан 08.11.2006. https://app.box.com/s/9ab4ddad45c0892f13b1
  – Поред свих осталих споразума различитог назива и садржине поптисаних са НАТО, марта месеца 2015. године Дачић и Гашић су потписали ИПАП споразум који је задња степеница пред формално учлањење у тај пакт: https://getosrbija.box.com/s/yby96191uavdzb5w6smsy30i6mxuyy5p
  – А у јулу месецу 2015.г. је Србија ратификовала и СОФА споразум са НАТО снагама у Србији којима се дају широке привилегије и имунитет по било ком основу свим припадницима НАТО снага који се нађу на нашој територији https://getosrbija.box.com/s/k4ricmctk4r8zzfmddbz4ipt3wmbjjgx
  – А 07. и 14.09.2015. потписан је Споразум Србије и НАТО у вези логистичке подршке, који је у Скупштини Србије потврђен 12.02.2016. год. (са 157 посланика ЗА, 6 уздржаних, и читав 1 ПРОТИВ) у коме се још више потврђује имунитет и дају широка овлашћења НАТО особљу у Србији: https://getosrbija.box.com/s/3bphtb305rfzte64q86xuiuffa130760 , па онда званично учлањење у НАТО није ни потребно!!
  – Шутановац (тада на функцији МО) 7. априла 2011.год. потписао је са Владом Француске Уговор о сарадњи у области одбране и статусу њихових снага у Србији, којим су даване привилегије Француским војницима у Србији, и навукле финансијске и маеријалне обавезе нашој држави: https://getosrbija.app.box.com/s/nns9k245p1yat4ynret6ifeyydnrns97

 2. Хвала @Дејану за овај коментар који доказује да је Србија већ у НАТО јер је потписала споразуме који војсци НАТО дају могућност да слободно улази кад жели, пролази куда жели, ради и користи шта жели . . . често без икакве одговорности и надокнаде трошкова.

  Довољно је отворити приложене линкове у Дејановом коментару, прочитати оно што је подвучено црвеним и схватити до које мере је Србија мала и понижена. Понижена и преварена јер је води човек који прихвата све што странци траже, али, као “заштитник народа”, неће никад потписати оно што је Србија већ прихватила и потписала.

 3. Са чим су то Руси заслужили поштовање и повлаштени. Нису до нас били нимало милосрдни; нисунам донели псиромашене урнијумове бомбе; Нису нам разорили застареле рафинерије нити запалили складишта непотребних нафтних деривата (мазута); нису нам уништавали далековода превисоког напона; нису бомбардовали мостове, возове и болнице, телевизију, чак ни неку амбасаду и још тога доста што су нам чинили наши милосрдни пријатељи……. Па како они могу очекивати неку нашу захвалност за све то што нам нису чинили?

Оставите коментар