Милош Ковић: Не смемо допустити Вучићу да изда Косово

Милош Ковић, професор на Филозофском факултету у Београду, говорио је о Косову и Метохији и историји Старе Србије у интервјуу за Балкан.инфо.

Ковић је у интервјуу подсетио да је председник Републике Србије спомињао могућност да се о столици Косова у Уједињеним Нацијама разговара и да би Србија, под извесним условима, била спремна и на овако нешто.

Он је изразио своју бојазан да је и то и испуњавање преговарачких оквира за приступање Европској Унији из 2014. у којима стоји да је Србија дужна да потпише обавезујући споразум са Приштином о свеобухватној нормализацији односа показатељ да су наше власти спремне на напуштање Косова и Метохије, односно на признање Косова и Метохије као сецесионистичке државе.

– Мора се поставити питање да ли наше власти имају национални консензус за такве потезе јер није мала ствар када српска рука потпише одрицање од Косова и Метохије, истакао је Ковић

– Мислим да је последњи час да се наше јавно мњење прене, да се пробуди и да укаже на две ствари: прва је значење Косова и Метохије за српски народ. Косово и Метохија јесу српски Јерусалим. Косовски завет – без њега ми не бисмо били оно што јесмо. Ако га прогласимо митом, а наш председник Република га проглашава митом ми ћемо вероватно наставити да живимо своје животе али нећемо бити оно што смо били вековима […] И друга важна чињеница је питање реализма спољне политике и међународних односа. Односи у свету се мењају, подвукао је Ковић.

Други, претежнији део емисије, био је посвећен историји Старе Србији као и историји међународних односа 19. века који су у важним аспектима одредили даљи развој прилика у Старој Србији и уопште у Србији.

Прочитајте још

Погледајте још

 Категорије:Преносимо

Ознаке:, , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s