Грачаница: Трибина „Шта ће бити са Косовом и Метохијом 2018. године?“

У Дому културе у Грачаници, у организацији Српског покрета Двери одржана је трибина на тему „Шта ће бити са Косовом и Метохијом 2018. године?“

На трибини, коју је водио Горан Стојановић, представник Двери са КиМ, говорили су: Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, Марко Пушица, потпредседник Српског покрета Двери, проф. др Слободан Самарџић, председник Државотворног покрета и проф. др Ненад Којић, представник покрета Срба са КиМ „Отаџбина“.

Учесници су се сложили да је циљ Вучићевог лажног унутрашњег дијалога и најављених уставних промена управо потписивање независности тзв. државе Косово, које од нас захтева ЕУ.

С обзиром на изјаве званичника ЕУ, 2018. година ће у том смислу бити пресудна. Према проф. Самарџићу највећи је проблем што је после потписивања врло тешко и готово немогуће у будућности полагати право на ову територију, а председник Двери, Бошко Обрадовић је нагласио да су Двери управо због тога усмериле своје деловање ка спречавању потписивања независности и заштити интереса државе Србије.

Закључак трибине је да је потребан већи притисак јавности и нарочито већа заступљеност ставова Срба са КиМ којих се читав овај процес директно тиче. Недопустиво је да власт спроведе уставне промене и потпише споразум који има далекосежне последице и супротан је интересима државе Србије без изјашњавања грађана на референдуму.

Инфо служба Двери

(Двери, 24. 12. 2017)

Advertisements

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s