Ознаке

,

У поступку који је спроведен по притужби Удружења Регионални инфо центар против аутора текста Мише Ђурковића у дневном листу „Политика“, у рубрици „Погледи“, под насловом „Школски приручник за борбу против хомосексуализма“ повереница за заштиту равноправности дала је мишљење да су повређене одредбе Закона о забрани дискриминације, са препорукама за њихово отклањање.

Миша Ђурковић (Фото: Дарко Ћирков)

Целокупним контекстом, терминима који се доводе у везу са хомосексуалном оријентацијом, оспоравањем доношења прописа којима се уређује спречавање насиља, попут навода да ће „такозвани Закон о заштити од насиља у породици“ који аутор на крају текста назива „Закон о насиљу у породици“, „бити искоришћен за даље разарање породице и породичних односа у Србији“, као и закључка текста „Срби нису насилан народ. Но постоје границе кад се зулум и насиље које моћници примењују над нама и нашом породицом, више се не могу трпети. Са законом о мандаторној вакцинацији, законом о насиљу у породици и овим сатанистичким образовним пакетима тој граници смо се опасно приближили“, прекршен је Закон о забрани дискриминације.

С обзиром да аутор текста Миша Ђурковић ни после опомене није поступио по препоруци, повереница за заштиту равноправности, у складу са Законом о забрани дискриминације, о томе обавештава јавност.

Опрема: Стање ствари

(Равноправност.орг, 29. 11. 2017)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ

Advertisements