„Повереница за заштиту равноправности“: Mишa Ђуркoвић дискриминисao ЛГБT пoпулaциjу

У поступку који је спроведен по притужби Удружења Регионални инфо центар против аутора текста Мише Ђурковића у дневном листу „Политика“, у рубрици „Погледи“, под насловом „Школски приручник за борбу против хомосексуализма“ повереница за заштиту равноправности дала је мишљење да су повређене одредбе Закона о забрани дискриминације, са препорукама за њихово отклањање.

Миша Ђурковић (Фото: Дарко Ћирков)

Целокупним контекстом, терминима који се доводе у везу са хомосексуалном оријентацијом, оспоравањем доношења прописа којима се уређује спречавање насиља, попут навода да ће „такозвани Закон о заштити од насиља у породици“ који аутор на крају текста назива „Закон о насиљу у породици“, „бити искоришћен за даље разарање породице и породичних односа у Србији“, као и закључка текста „Срби нису насилан народ. Но постоје границе кад се зулум и насиље које моћници примењују над нама и нашом породицом, више се не могу трпети. Са законом о мандаторној вакцинацији, законом о насиљу у породици и овим сатанистичким образовним пакетима тој граници смо се опасно приближили“, прекршен је Закон о забрани дискриминације.

С обзиром да аутор текста Миша Ђурковић ни после опомене није поступио по препоруци, повереница за заштиту равноправности, у складу са Законом о забрани дискриминације, о томе обавештава јавност.

Опрема: Стање ствари

(Равноправност.орг, 29. 11. 2017)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШCategories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

 1. „Илустрација на страни 263 образовног пакета за основне и срдње школе:
  Данас ћемо да се играмо.
  Ти дираш моју пишу,
  а после ја твоју.
  Онда добијеш џепарац.“
  Ово је интелектуална својина аутора предложеног текста образовног пакета за основне и средње школе, које је Минстарство повукло, а темељи се на
  “Борби против сексуалног насиља над децом – између међународног права и ЛГТБ идеологије“?!
  Ко је овде “НАСИЛНИК“, а ко ‘ЖРТВА“ и ко кога, овде треба да тужи???

  Исти је случај и са вакцинцијом: нигде у ЕУ вакцинација није законом
  обвезна, законски санкционисана новчаним казнама, затвором или
  одузимањем деце од родитеља!

  Драган Славнић

Оставите коментар