Драгослав Пакић: Ако признамо Косово, опростићемо Американцима Метохију

Једне дневне новине, мада то одавно нису новине – све је старо и већ познато, убеђују Србе да се угледају на Вијетнамце. Данас, тврди се у напису, Вијетнамци воле Америку као своју најрођенију тетку. Кад год су се ујели за језик, тетка им је донела колаче. При томе се заборавља само на један безначајан детаљ. Ми, наиме, не можемо волети Американце колико их воле Вијетнамце, јар нас ипак нису убијали у толиком броју као њих. Једноставно, није нас толико ни било

Амери нам нуде нову љубав. Стара се никада не враћа. Кажу, „свима је познато да смо сваког кога смо победили у рату, у миру помогли да су из недаћа изашли много јачи и потпуно нови. Погледајте Немачку“.

Заборављају господари смрти и љубави да је наш случај сасвим посебан. Као Косово. Нису они победили нас, него ми њих. И логично би било да ми помогнемо њима и да им понудимо нову љубав. Да стационирамо нашу војску на њиховом тлу, да признамо Тексас као нову самопроглашену државу, а кантри музику прогласимо за националистичку јер у њој много воле Америку.

Њихова би се понуђена љубав, према тумачењу следбеника Фројдове психологије, састојала у протеривању Руса и Кинеза са Балкана. Србе би оставили на миру пошто ће они ионако сами да оду. Уз то би нас бесплатно саветовали да не седимо на две столице и помогли да разумемо поруку доказане мудрости по којој „ко признаје, пола му се прашта“. То би, заправо, требало да значи да ћемо ми Американцима, ако признамо Косово, опростити Метохију.

Ствари би се највероватније тако и окончале да ми немамо одважног министра за спољашње послове који им је на састанку „Атланског савета“ већ рекао: „То ће се десити мало сутра. И ево вам га на што ћу вам певати Миљацку!“

Једне дневне новине, мада то одавно нису новине – све је старо и већ познато, убеђују Србе да се угледају на Вијетнамце. Данас, тврди се у напису, Вијетнамци воле Америку као своју најрођенију тетку. Кад год су се ујели за језик, тетка им је донела колаче. При томе се заборавља само на један безначајан детаљ. Ми, наиме, не можемо волети Американце колико их воле Вијетнамце, јар нас ипак нису убијали у толиком броју као њих. Једноставно, није нас толико ни било.

У Београду гостује Флоранс Артман. Изјављује да је, док је слушала Холанђанин Алфонса Орија кад је читао пресуду генералу Младићу, имала утисак да се то ори целим шаром земаљским. У исто време у Паризу је падала киша. Та два наизглед невезана детаља навели су Артманову на закључак да је Хашки трибунал доказао да су Срби хтели Велику Србију, а Хрвати Велику Хрватску. Срећом, то се, захваљујући пре свега Трибуналу, није десило. Да јесте, била би то велика срамота и незапамћени злочин тим пре што већ постоји Британија. Такође Вееелика!

Флоранс Артман је Францускиња и хрватска снајка. Говори БХС језик као Црногорци матерњи. Била је ратнохушкачки извештач из Београда, а потом и из Хага. Како је то радила, Срби најбоље знају. Зато и тврде да је она за Французе портпарол, за Енглезе 3,14 ар, а за Србе амо извештач. Односно, по новоме, из- вештица. Што је и остала.

Најновији завршни догађаји у Хашком трибуналу, у случају хрватске шесторке, оставили су Хрватску у толиком шоку да се још није повратила. Испало је да је у трагичним догађајима деведесетих једини агресор призната држава Хрватска, а једини апострофирани вођа удруженог злочиначког подухвата – Фрањо Туђман, отац нације и хрватске државности. Кад човек у тим годинама постане отац обично се претпоставља да се то није могло десити без значајније помоћи са стране, или се са новорођенчетом у потоњем развоју дешавају помало чудне и нездраве ствари.

За то време, у Хагу, Србију и Милошевића, ако се изузме Вук Драшковић, нико ни да помене. Човек не може у гробу ни да се преврне.

А можда га нешто жуља.

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се претплатите на нашу мејлинг листу (лева колона на сајту), прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.Categories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар