Ознаке

, , , , , , , ,

Тирана, 28. 11. 2017. (С*ање ствари) – По повратку из приватне посете Медвеђи, коју је одобрила власт у Србији, председник Албаније Иљир Мета изјавио је албанској новинској агенцији да је његова идеја да се на југу Србије подигне споменик невино пострадалим борцима Ослободилачке војске Косова (ОВК) здушно прихваћена од српског руководства, посебно од председника Александра Вучића!

Председник Албаније Иљир Мета у Медвеђи (Фото Бета/М. И.)

Иљир Мета је открио да му је председник Србије, у телефонском разговору, пренео да широм југа Србије постоје споменици посвећени погинулим борцима ОВК, те да је Вучићева оригинална идеја да они буду на једном месту – како би се лакше могла одати почаст тим борцима за слободу a против тероризма.

Председник Албаније је такође изјавио да овај потез Александра Вучића јасно говори да је Србија спремна да заборави прошлост и да се окрене будућности, која је за све земље у Европској унији – наравно, кад се претходно Албанија и Косово уједине.

Иљир Мета је посебно истакао да му је председник Вучић обећао да ће трошкове изградње и одржавања овог меморијалног центра у потпуности сносити Србија, јер јој због суфицита у буџету то неће бити никакав проблем.

Специјално за С*ање ствари из Тиране: Љубиша Спасојевић

(С*ање ствари)

Advertisements